Priznanje

Zdravko Raca priznao da je ubio sestru, čeka presudu: Žao mi je, puno se kajem

Zdravko Raca (60) priznao je danas u Okružnom sudu Banjaluka ubistvo sestre Mirjane Wagner u junu ove godine u mjestu Obodnik kod Кotor Varoši.


Zdravko Raca priznao da je ubio sestru, čeka presudu: Žao mi je, puno se kajem
Foto: MONDO/SLAVEN PETKOVIĆ

„Žao mi je, puno se kajem“,dodao je optuženi.

Sud je prihvatio priznanje i izricanje presude zakazao za ponedjeljak.

Prema navodima iz optužnice ubistvu je prethodila svađa oko imovine koju su brat i sestra trebali podijeliti iza pokojnog oca, a Raca je kobnog dana bio u stanju srednjeg pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,96 promila.

Oko 13.30 sati je ušao u svoju kuću i sa regala u spavaćoj sobi uzeo pištolj marke “Crvena zastava M57“, napunio ga mecima i stavio iza pojasa, a potom se uputio do kuće pokojnog oca gdje je u hodniku uočio sestru.

„Obratio joj se riječima “Znaš li šta si mi uradila?”,nakon čega je izvadio pištolj iza pojasa, repetirao ga i u pravcu oštećene ispalio osam metaka“, navedeno je u optužnici.

Dodaje se da je bio svjestan da će time prouzrokovati njenu smrt. Wagner je pogodilo više metaka i nanesene su joj brojne povrede među kojima i u predjelu grudnog koša, te je odmah preminula usljed masivnog unutrašnjeg krvarenja.

Okružni javni tužilac je istakao da su otežavajuće okolnosti bezobzirnost i upornost u izvršenju krivičnog djela, te zatražio kažnjavanje u granicama propisanim zakonom.

Odbrana je istakla da je olakšavajuća okolnost što optuženi nikada nije kažnjavan, pa čak ni prekršajno, kao i priznanje krivice što je doprinijelo brzini i ekonomičnosti postupka.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services