Izražena mimika izaziva bore, a evo šta morate da prestanete da radite

Zbog ovih 7 loših navika koža brže stari

Onog momenta kada postanemo svjesni loših navika na korak smo bliže promjenama. To važi za sve, a posebno za njegu kože.


Zbog ovih 7 loših navika koža brže stari
FOTO: JENNA RUBIS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Onog momenta kada postanemo svjesni loših navika na korak smo bliže promjenama. To važi za sve, a posebno za njegu kože.

Između najboljih krema za lice i novih tretmana estetske medicine koji regenerišu kožu trošimo vijreme optimizacijom rutine nege protiv starenja. Ali, nesvjesni toga, svakodnevno usvajamo loše navike koje značajno pridonose preuranjenom starenju, potencirajući nastanak bora i smeđih mrlja, pa i stanjivanje kože.

Prepoznavanje ovih loših navika i svjesnost štete koju mogu da prouzrokuju prvi je korak prema svježijoj i blistavijoj koži.

Evo kojih sedam loših navika treba da se riješite što prije:

Uvijek spavate na istoj strani

Svako ima omiljenu pozu za spavanje, ali ležanje na uvijek istoj strani nije idealno za kožu lica koja je u tom slučaju na istim mjestima pritisnuta jastukom. Time nastaju “bore od spavanja”, koje mogu da budu duboke i vidljive.

Zato je preporučljivo da spavate na leđima, ali ako vam je taj položaj neudoban, posegnite za jastucima koji će da vam pruže potporu i da učine spavanje udobnijim i u drugim položajima.

Dišete otvorenih usta

Disanje otvorenih usta najčešće je prisutno noću, kada se oslobodimo napetosti u donjem dijelu lica, primarno, disanje otvorenim ustima nije dobro za zdravlje, kako za disajne ​​puteve, tako i za nepce i strukturu vilice, a narušava i izgled lica tako što je donji dio slabije definisan, koža je opuštenija, bore su izraženije, kao i podbradak.Postoje vježbe koje možete svakodnevno da radite kako biste uvježbali disanje samo na nos. Na primjer, možete da stavite tanki predmet, poput lančića, između zatvorenih usana i da ga držite tako deset minuta svakih sat vremena. Ovo će da istrenira vaš mozak na promjenu navike.

Snažno koristite mimiku lica

Iako je blistav osmijeh najlepši izraz lica, preveliko naprezanje mišića, na primjer mrštenjem, može da generiše više bora.

Zato pokušajte da ne zatežete previše čelo ili područje između obrva i nemojte preširoko da otvarate oči kako biste izrazili čuđenje.

Uveče se umivajte

Neke zvezde, poput Kejt Hadson, ne umivaju lice ujutro, a to može da bude dobra navika ako imate posebno nježnu kožu. S druge strane, ako se ne umivate uveče veoma je loše. Naime tokom dana na licu se talože mikročestice prašine, a ako se ne uklone to znači da ih ostavljate preko noći, dakle, najvažnijeg razdoblja regeneracije kože.

Žvaćite samo na jednu stranu

Jednostrano žvakanje uobičajena je greška. Ispravan način žvakanja uključuje izmjenjivanje hrane između dvije strane usta. Ako je ova loša navika stalna, može da našteti simetriji lica.

Gledate u telefon spuštene glave

Sve češći i prisutniji problem koji se odnosi na gledanje u mobilni telefon spuštene glave. Dobio je ovaj problem ima čak i svoj naziv -tech neck. Posljedica toga može da bude loše držanje koje može da dovede do kifoze, ali i do opuštanja vratnih mišića, stvaranja opuštene kože i izraženijeg podbratka.

Ne koristite kremu za sunčanje

Nanošenje kreme za sunčanje samo na plaži je loša navika jer ubrzava proces starenja kože. Zaštita mora da se nanosi svakog dana ako se izlažete suncu, čak i na kratko, navodi Blic.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services