Odluka Vlade Srpske

Za javne investicije ukupno odobreno više od 248 miliona KM

Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj sjednici Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija Republike Srpske za finansiranje iz budžeta u 2022. godini, sa raspodjelom sredstava.


Za javne investicije ukupno odobreno više od 248 miliona KM
FOTO: VLADA RS

Uprioritetne projekte koji se finansiraju iz budžetskih sredstava namijenjenih za javne investicije u 2022. godini uvršten je projekat „Investiciona ulaganja u Univerzitetskom gradu u Banjaluci“ u iznosu od 3.000.000 KM. Takođe, sredstvima javnih investicija biće sufinansirana izgradnja vodovoda u centralnom dijelu opštine Oštra Luka u iznosu 500.000 KM, te podržan projekat rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu u Banjaluci ukupne vrijednosti 350.000 KM – saopšteno je iz Vlade RS nakon današnje sjednice.

Iz sredstava namijenjenih za javne investicije biće finansiran i projekat „Obnova Srpske škole u Manastiru Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i jasenovačkog sestrinstva“, ukupne vrijednosti 294.000 KM.

Po usvajanju ove odluke ukupan iznos odobrenih sredstava iz Programa Javnih investicija za 2022. godinu iznosi 248.549.780 KM.

Vlada RS se na današnjoj sjednici upoznala i prihvatila Informaciju o inicijativi JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor za pokretanje aktivnosti za realizaciju projekta „Modernizacija JZU Bolnice „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – sanacija i rekonstrukcija postojećeg objekta C, objekta psihijatrije, izgradnja novog objekta za proširenje postojećih kapaciteta i nabavka nove medicinske i nemedicinske opreme“.

Vlada Republike Srpske je saglasna sa navedenom inicijativom, te je zadužila Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor da izradi Idejni projekat za ovaj projekat.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services