Poruka ministra u Vladi Srbije

Vulin: Srpsko jedinstvo garancija da se zločini nad Srbima neće ponoviti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je Srni u Banjaluci da je samo srpsko jedinstvo garancija da se ne ponove ustaški i drugi zločini nad Srbima, poput stradanja u Garavicama kod Bihaća, gdje su ustaše ubile više od 12.000 Srba 1941. godine.


Vulin: Srpsko jedinstvo garancija da se zločini nad Srbima neće ponoviti
Srna

„Zalažem se za stvaranje srpskog svijeta i Srbe koji će biti jedinstven politički narod, da nam se pomenuti užasi nikada ne ponove“, rekao je Vulin.

On je naveo da se takve užasne stvari ponavljaju gdje god Srbi nemaju svoju vlast, sudiju, policajca, profesora, doktora…

„U dvije Jugoslavije smo dopustili da o tome ćutimo i ne govorimo o zločinima… A, onda su nam se zločini ponovili. Zato što smo ćutali o Jasenovcu desila nam se “Oluja“. Nikada više ne smemo ćutati! Srbija i Republika Srpska nikada više ne smiju da odvojeno doživljavaju bilo koji svoj problem“, poručio je Vulin.

Vulin je rekao da su Srbi, nad kojima su vršeni mnogi masovni zločini, postali statistička greška, ne samo u Bihaću, već i u brojnim mjestima u BiH, Hrvatskoj i šire.

„Nije Srba tamo nestalo jer su ekonomski emigrirali, već su bili fizički likvidirani. Primer je i Kozarska Dubica. koja se od ubijanja Srba u Drugom svetskom ratu nikada nije oporavila. Cijelo Potkozarje se od toga nije oporavilo. Srbi će ili biti jedno ili nas neće biti. Zašto i mi ne bismo mogli da jedinstveno promišljamo o svojoj budućnosti, koja nije prijetnja nikome?“, upitao je Vulin.

U okviru obilježavanja 81 godina od ustaškog zločina nad više od 12.000 Srba, u Spomen-području u Garavicama kod Bihaća položeni su vijenci i cvijeće, te je služen parastos za ubijene srpske civile, a ovom događaju prisustvovali su i diplomatski predstavnici Srbije.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services