Jasna poruka

Vulin poručio – Neće biti ni nedozvoljenih šetnji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da MUP neće tolerisati nasilje na ulicama Beograda, niti će biti nedozvoljenih šetnji.


Vulin poručio – Neće biti ni nedozvoljenih šetnji
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

“MUP još jednom upozorava sve da neće tolerisati nikakvo nasilje na ulicama Beograda i da će striktno sprovoditi zakon i odluke nadležnih organa i sudova“ – naveo je Vulin.

On je, pozivjaući se na saopštenje MUP Srbije i odluku Upravnog suda, naglasio da neće biti nikakve nedozvoljene šetnje, baš kao što neće biti dopušteno ugrožavanje lične i imovinske bezbjednosti bilo koga, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

“Prema svakom ko bude kršio javni red i mir biće primenjena sva zakonom dozvoljena sredstva“ – izjavio je Vulin.

Beogradski mediji su javili da se jake policijske snage nalaze u okolnim ulicama u blizini Skupštine Srbije, Glavne pošte, Ustavnog suda i kod Tašmajdana.

Takođe, mediji javljaju da je policija potisnula manju grupu građana koji nose vjerska obilježja i protive se održavanju „Evroprajda“ od Glavne pošte niz Takovsku ulicu do zgrade RTS-a, nedaleko od Skupštine Srbije, kao i da je dvoje demonstranata privedeno.

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je na prijemu za strane diplomate u Palati Srbija da će svi biti bezbjedni tokom održavanja „Evroprajda“, te da tokom protekle nedjelje nije bilo nijednog incidenta na više od 130 događaja koji su organizovani u Beogradu.

Iz „Prajda“ su rekli da ne odustaju od šetnje, ali da će biti organizovana protestna šetnja i to od 17.30 časova na trasi od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, gdje će kasnije tokom večeri biti održan koncert.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services