U slavu proboja Solunskog fronta

Vulin čestitao Dan srpskog jedinstva

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin čestitao je srpskom narodu državni praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uz poruku da čuvaju jedni druge.


Vulin čestitao Dan srpskog jedinstva
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Vulin je istakao da Srbi moraju da budu „jedinstven politički narod“ i da je obilježavanje zajedničkih praznika način da pokažu snagu i jedinstvo svima koji u srpskom nejedinstvu traže način da srpski narod umanje i razdvoje.

On je svim Srbima gdje god da žive i svima koji Srbiju doživljavaju kao svoju otadžbinu čestitao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

“Srbi, srećan nam praznik, čuvajmo jedni druge da bismo sačuvali Srbiju, Republiku Srpsku i sve zemlje gde Srbi žive. Istu zastavu Srbi su vekovima nosili, sanjajući ujedinjenje i slobodu. Slobodu smo izborili, srećan nam praznik“ – naveo je Vulin u čestitki. Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta.

Centralno obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave ove godine je u Bijeljini.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services