Godinu dana živio pod lažnim imenom

Vukotić u turskoj bio Popović četiri mjeseca ga pratili prije likvidacije

Ubijeni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić (42), u Istanbulu je živio od prošle godine i to pod imenom Predrag Popović! Turski istražitelji otkrili su da je u Istanbulu živio sa lažnom boravišnom dozvolom na ime Popovića i sa svojom slikom u dokumentima.


Vukotić u turskoj bio Popović četiri mjeseca ga pratili prije likvidacije

Vukotić je, podsjetimo, ubijen u tom turskom gradu 8. septembra, naočigled trudne supruge, kćerkice i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar. Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu škaljaraca. Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe kavčana, Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari.

– Turski istražitelji su otkrili da je Vukotić bio praćen četiri mjeseca, a odmah poslije likvidacije ispred njegovog automobila su pronađena tri GPS satelitska uređaja za praćenje. Jedan ispod poda vozila i dva unutar gepeka. Takođe, otkriveno je i da 8. septembra nisu prvi put krenuli na Vukotića, odnosno da su i ranije pokušavali da ga likvidiraju na identičan način, ali nisu pronašli pravu priliku – otkrili su turski istražitelji.

Tokom istrage, otkriveno je i da su u pripremi i samoj likvidaciji za koju je navodno plaćeno milion evra, učestvovale dvije ekipe, prenosi Kurir.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services