Lično prijateljstvo

Vučić u Abu Dabiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj posjeti Abu Dabiju, što je prva zvanična posjeta predsjednika u novom mandatu, a na poziv predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Mohameda Bin Zajeda.


Vučić u Abu Dabiju
Foto: Fejsbuk

Vučić u prvu zvaničnu posetu ide baš u zemlju sa kojom Srbija godinama ima veoma bliske odnose.

Kako je Tanjugu rečeno u Predsjedništvu, u teškoj globalnoj krizi ova posjeta za Srbiju znači mnogo, jer su Ujedinjeni Arapski Emirati sedmi na svijetu po naftnim rezervama, odnosno posjeduju skoro šest posto svjetskih rezervi nafte.

U Abu Dabi predsjednik dolazi na poziv šeika Mohameda Bin Zajeda, dugogodišnjeg ličnog prijatelja, a i velikog prijatelja Srbije.

On je posle smrti svog brata Kalife postao predsjednik Emirata, a svjetski mediji ga danas svrstavaju u najmoćnijeg čovjeka na svijetu, zahvaljujući mudroj politici koju je vodio, kao i energetskim potencijalima kojima raspolaže.

Na pocetku rata u Ukrajini svjetski mediji su objavili da je odbio da se javi na telefon predsjesniku SAD Džozefu Bajdenu koji je pokušavao dvije nedelje da stupi u kontakt sa njim kako bi pokušao da utiče na nacin raspolaganja energetskim resursima.

Bilateralni sastanci i potpisivanje sporazuma biće održani u novoizgrađenoj Palati Al Watan (Palata naroda), novom simbolu arapskog svijeta, koja se nalazi na obali Abu Dabija.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services