Vučić o odlasku u Ohrid

Vučić o odlasku u Ohrid „Idem da zastupam interese države i Srba sa Kosova“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Ohrid ne putuje ni sa kakvim porukama, nego da zastupa interese države i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


Vučić o odlasku u Ohrid „Idem da zastupam interese države i Srba sa Kosova“
Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Vučić je istakao da se nada pristojnom razgovoru u Ohridu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje EU

On je pojasnio da je sve što treba da poruči rekao u lice prije dva dana američkom specijalnom predstavniku za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobaru i specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku.

– Sutra ću to reći i (visokom predstavniku EU za spoljnu politiku) Žozepu Borelju i (premijeru samoproglašenog Kosova) Aljbinu Kurtiju –  rekao je Vučić.

Komentarišići izjavu Eskobara da očekuje pozitivan ishod sutrašnjeg susreta u Ohridu, Vučić je rekao novinarima u Inđiji da je Srbija uvijek spremna da razgovara o kompromisnim rješenjima.

Komentarišući izjavu Kurtija da je Lajčak donio 15 prijedloga, Vučić je naveo da je zainteresovan samo za ono što je potpisano da bude ispunjeno.

On je napomenuo da pozicija Srbije nije idealna, jer je Kosovo “čedo” Zapada i “moraju da ga ljuljaju”.

– Sa druge strane, oni koji podržavaju integritet Srbije u potpunosti, svi imaju bezbroj svojih problema, tako da smo ostali između čekića i nakovnja, ali izvući ćemo Srbiju na dovoljno pametan i mudar način -rekao je Vučić. Vučić je u Inđiji posjetio proizvodni pogon kompanije “Plastik Gogić”, u okviru posjete Sremskom okrugu, gdje obilazi gradove Donji Tovarnik, Stara Pazova, Inđija, Ruma, Šid, Sremska MitrovicaKomentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services