Vremenska prognoza

Vrijeme danas: Prije podne kiša, popodne razvedravanje i više sunca

U cijeloj BiH danas će biti pretežno oblačno sa kišom.


Vrijeme danas: Prije podne kiša, popodne razvedravanje i više sunca
Foto: anncapictures /Pixabay

Tokom jutra i prije podne kiša će padati na zapadu i sjeveru, a sredinom dana premiještaće se ka jugu i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na zapadu i sjeveru popodne se očekuje razvedravanje i više sunčanog vremena, a uveče i tokom noći biće suvo u svim predjelima.

Vjetar će biti slab do umjeren, zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na jugu do 22, u višim predjelima od devet stepeni Celzijusovih.

STANJE NA PUTEVIMA
Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po vlažnim kolovozima, a povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske dodatan oprez savjetuju na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova, zbog mjestimično guste magle koja smanjuje vidljivost.

Zbog radova na dionici magistralnog puta od kružnog toka kod Gimnazije u Banjaluci do Karanovca, saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na petlji Johovac izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog farbanja tunela i instalisanja opreme izmijenjen je režim saobraćaja u tunelu „Čeljigovići“ na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-LJubogošta, kao i u tunelu „Stambolčić“ na magistralnom pravcu Pale-Podgrab.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putu Stari Majdan – Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/ – Nevesinje jedan.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac – Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Teslić dva – Teslić tri – granica Republike Srpske/FBiH /Podjezera/.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima Prijedor tri – entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika LJubija, kao i na pravcima Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero – Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionoci regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Zbog izgradnje obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu „Skela“, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. U noćnim časovima saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija na dionici auto-puta Zenica jug – Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima Bihać – Bosanski Petrovac, Tuzla – Lukavac, Žitomislići – Počitelj i Donji Vakuf -Travnik.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services