Nedostaju imena nalogodavaca

Više od 400 osoba Tužilaštvo u Doboju optužilo za predizborne krađe

Odmotava se klupko učesnika u izbornoj krađi loklanih izbora 2020. godine u Doboju u Republici Srpskoj. Skoro svakodnevno posljednjih dana se potvrđuju optužnice  sa imenima izvršilaca, ali i dalje nedostaju nalogodavci registrovanih izbornih krađa u tom gradu.


Više od 400 osoba Tužilaštvo u Doboju optužilo za predizborne krađe
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nadležno tužilaštvo u Doboju podnijelo je zbog izbornih krađa u vrijeme lokalnih izbora, koji su održani prije dvije godine, na desetine krivičnih prijava protiv biračkih odbora i članova.

Prema izvoru iz Tužilaštva radi se oko 420 lica sa područja Doboja koji se sumnjiče za izborne krađe u vrijeme lokalnih izbora.

Prema tvrdnjama opozicije, u gradu sa 60.000 birača pokradeno je oko 18.000 glasova.

U prvih šest mjeseci ove godine Okružno javno tužilaštvo u Doboju je podiglo ukupno 41 optužnicu protiv 197 lica, a nadležni sud je potvrdio 37 optužnica protiv 177 lica.

Posljednjih mjeseci raste broj potvrđenih optužnica, a povećava se broj osoba protiv kojih je sud potvrdio optužnice zbog izbornih prevara.

Za izbrone prevare predviđene su i zatvorske kazne u trajanju do pet godina.

Doboj je grad u kome su se, kako je utvrđeno, štimali izborni rezultati i za opšte i lokalne izbore. Optužena lica se dovode u vezu sa gradskim strukturama vlasti, koji drže SNSD Milorada Dodika.

Inače u Doboju od 2018. godine kada je Gradski odbor SDS nakon opštih izbora prešao u SNSD, stranački život u tom gradu je zamro, jer je SNSD preuzeo kontrolu kompletnog izbornog procesa u tom gradu.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services