Automobili

VIDEO-Rekord u vožnji u rikverc

Ginisova knjiga svjetskih rekorda je zvanično priznala da Skot Burner drži rekord u najbržoj vožnji unazad jednu milju (1,6 km).


VIDEO-Rekord u vožnji u rikverc
Foto: Shutterstock

Burner je postigao rekord 15. juna 2022. u Bovling Grinu, što je trkačka staza Nacionalnog muzeja Korvet, a to je učinio u C7 korveti.
Izbor staze je bio važan jer je, da bi zaradio svetski rekord, Burner morao da preda svoje vozilo na pregled nezavisnoj trećoj strani, a bio mu je potreban i relativno ravan komad puta da bi se obezbijedila poštenost rekorda.
Daniel Decer, NCM-ov tehničar za održavanje i očuvanje vozila, ispunio je prvu ulogu. Denis Smit iz DDS Engineering je u međuvremenu bio odgovoran za to da staza zaista bude ravna, piše Jutarnji.hr.

Burner je takođe morao da ograniči vlastite vještine da bi zaradio rekord. Budući da je prethodno vozio samo do četvrt milje unazad, morao je da drži ruke mirne jednu milju. Ono što je rekord učinilo još težim je to što je morao da započne svoju vožnju obilaskom krivine.

Burner je svoje poduhvate u vožnji unazad počeo da objavljuje 2020. godine kada je počeo da snima za Jutjub. Počeo je sa svojim Nisanom 370Z iz 2016. godine, u kojem je uspio da vozi 72 km/č, a zatim je brzo prošao na drugi niz automobila. Korveta koju je koristio za obaranje rekorda je manuelni model jer automatski ima ograničenje brzine za vožnju unazad, dok je ručni model jednostavno ograničen brojem obrtaja automobila.

Tokom tri testa, Korveta je postavila najbolje vrijeme od 75,18 sekundi. To iznosi prosječnu brzinu od 72 km/č, ali on je postigao najveću brzinu od 85 km/č. Što je najimpresivnije od svega, oborio je prethodni svjetski rekord od 97,02 sekunde za više od 20 sekundi, prenosi B92.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services