Šef ruske države

VIDEO-Putin objavio djelimičnu mobilizaciju

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je djelimičnu vojnu mobilizaciju, navodeći da je u tom smislu potpisan dekret koji danas stupa na snagu, javila je agencija TASS.


VIDEO-Putin objavio djelimičnu mobilizaciju
FOTO: RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFIC/EPA

„Rusija brani ruske teritorije, a Zapad želi da uništi našu zemlju. Naš cilj je da oslobodimo Donbas“, rekao je Putin je u obraćanju građanima Luganske Narodne Republike, Donjecke Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti.

On je dodao da Zapad ne želi mir između Ukrajine i Rusije i pokušava da pretvori ukrajinski narod u topovsko meso. „Mi nemamo moralno pravo da se odreknemo našeg naroda u Ukrajini“, rekao je Putin.

On je naveo da je specijalna operacija bila neophodna radi borbe protiv nacizma u Ukrajini, a glavni ciljevi operacije ostaju nepromijenjeni. „LNR je u potpunosti oslobođena, a DNR djelimično“, istakao je Putin.

Prema njegovim riječima, u pitanju je zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije i podrška sunarodnika da sami odrede svoju budućnost.

„Zapad je prešao svaku granicu, neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini, izvode se napadi na Rusiju. Rusija, kao i do sada, zaustaviće sve koji teže da vladaju svijetom, prijete raspadu i porobljavanju države. Parlament će biti informisan o mjerama koje su potrebne za izvođenje djelimične mobilizacije. Ako bude postojala pretnja teritorijalnoj cijelovitosti Rusije, biće upotrebljena sva sredstva. To nije blef“, naveo je Putin.

Luganska Narodna Republika, Donjecka Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast saopštile su juče da će od 23. do 27. septembra održati referendume za ulazak u sastav Rusije.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services