Traže veće plate

Vaspitači iz javnih vrtića najavljuju štrajk upozorenja

Sindikalna organizacija banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje donijeće u ovoj sedmici odluku o štrajku upozorenja u vezi sa zahtjevom za povećanje plata i o svemu će, u skladu sa zakonom, obavijestiti korisnike i javnost, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.


Vaspitači iz javnih vrtića najavljuju štrajk upozorenja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Usaopštenju se navodi da su članovi Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na sinoćnjem sastanku razmatrali realizaciju zahtjeva koji su dostavljeni direktoru Centra i gradonačelniku Banjaluke, kao osnivaču, u čijoj je nadležnosti ovo pitanje.

Iz Sindikalne organizacije podsjećaju da zaposleni u predškolskim ustanovama grada Banjaluka traže povećanje plata i potpisivanje novog Posebnog kolektivnog ugovora, kako bi se stekli uslovi za legalnu i zakonitu isplatu plata zaposlenima u ovoj ustanovi, koji imaju najniža primanja u odnosu na sve druge koji se finansiraju iz budžeta.

Predstavnici Sindikalna organizacija banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i grada Banjaluka dogovorili su krajem jula da radnicima bude isplaćen drugi dio regresa od 350 KM, da se potpišu izmjene i dopune Kolektivnog ugovora, kako bi svim radnicima avgustovska plata bila uvećana za 50 KM.

Treći korak jeste potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za zaposlene u Centru kako bi već od septembra došlo do novog povećanja plata i ostalih primanja.

Iz Sindikalne organizacije tada je najavljeno da će, ukoliko ne budu realizovani zahtjevi, aktivirati odluku o stupanju u štrajk upozorenja, jer plate zaposlenih u ovoj javnoj ustanovi nisu povećane već 17 godina.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services