Jednočasovno upozorenje

Vaspitači iz javnih vrtića najavili štrajk u srijedu

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka održaće u srijedu, 21. septembra, jednočasovni štrajk upozorenja, odlučeno je danas na sastanku Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije ove javne ustanove.


Vaspitači iz javnih vrtića najavili štrajk u srijedu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Saveza sindikata Republike Srpske saopšteno je da zaposleni u predškolskim ustanovama grada Banjaluka već duže traže povećanje plata i potpisivanje novog pojedinačnog kolektivnog ugovora, kako bi se stekli uslovi za legalnu i zakonitu isplatu plata zaposlenima u ovoj ustanovi.

– Iako su predstavnici Sindikalne organizacije ove javne ustanove potpisali izmjene i dopune pojedinačnog kolektivnog ugovora i dobili obećanje da će doći do povećanja plata, to se do danas nije desilo – navedeno je u saopštenju.

Iz Saveza sindikata podsjećaju da zaposleni u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka 17 godina nisu imali povećanje plata od svog osnivača i poslodavca.

– Ovim putem pozivamo sve da ostave po strani političko i stranačko prepucavanje, jer je jedini interes radnika Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka da budu akedvatno plaćeni za svoj posao – istaknuto je u saopštenju.

Štrajk upozorenja biće održan od 7 do 8 časova.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services