Vrijeme je za vježbanje

Uz ovih 5 koraka zavoljet ćete vježbanje

Kada nešto ne želimo raditi često ćemo pronaći izgovore kojima zavaramo sebe, naročito kada je riječ o fizičkoj aktivnosti.


Uz ovih 5 koraka zavoljet ćete vježbanje
FOTO: TRENING OD KUĆE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Stoga, neka „sutra“ postane „danas“, ali ostanite disciplinovani i istrajni.

Ustanite i počnite

Upravo u ovom trenutku podesite alarm ranije i spakujte u torbu za teretanu sve što vam je potrebno za jutarnji trening.

Ali, postavite alarm što dalje od kreveta, kako biste morali ustati da ga ugasite. Vježbanje svakog dana u isto vrijeme može vam pomoći da brže postignete željene rezultate, a ljudi koji vježbaju ujutro imaju veću vjerovatnost da će se držati rasporeda treninga od onih koji vježbaju kasnije tokom dana.

Podijelite s nekim svoje fitnes ciljeve

Vježbanje je zabavnije u društvu, a mnogo je teže odustati ako imate svoju grupu podrške. Grupno vježbanje bi trebalo biti sastavni dio svakog plana treninga.

Vaša grupa za vježbanje mogla bi biti teretana puna ljudi, redovni fitnes trening na kojem svi znaju vaše ime ili samo jedan prijatelj koji vas izvuče iz kreveta na vrijeme za jutarnju šetnju.

Pronađite idealan stil treninga

Pokušali ste spining i nije vam se svidio, a trčanje vas ubija? To ne znači da vježbanje nije za vas, već jednostavno pokušajte s nečim drugim.

Pronađite aktivnost tokom koje se isključite i odmorite od svakodnevnog presinga. Znat ćete koja je vježba prava za vas kad pogledate na sat, a vrijeme je gotovo proletjelo.

Ne zaboravite dan za odmor

Ako ćete početi ustajati ranije, važno je da i dalje osigurate dovoljno sna, što za mnoge znači sedam do osam sati.

Zbog toga ćete se poželjeti i ranije uvući u krevet. Srećom, istraživanja su pokazala da vježbanje tokom dana može pomoći da brže zaspite i kvalitetnije spavate.

Šarena odjeća i obuća

Sjajna motivacija za vježbanje, takođe, može biti i oprema za trening. Fensi odjeća, obuća, podloga kao i sami rekviziti mogu biti efektan način podizanja svijesti o ciljevima koje želite postići, prenosi Avaz.

Stoga, pravac u šoping i izaberite sebi opremu u šarenim bojama, jer dokazano je da one popravljaju raspoloženje.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services