Usmrćen poni Ursule fon der Lajen, policija potvrdila ko je glavni osumnjičeni

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je da je cijela njena porodica “užasno uznemirena” zbog smrti jednog od njihovih ponija kojeg je, kako se sumnja, ubio vuk.

“Ta vijest je užasno uznemirila cijelu našu porodicu”, rekla je u saopštenju fon der Lajen nakon što je stradao njen poni Doli.

Prema riječima njenog portparola, poni je imao 30 godina. Bio je na pašnjaku s drugim ponijem koji nije povređen.

Njemački list Bild piše da je njen suprug pronašao ponija „samo oko 100 metara od porodične kuće“.

Ministarstvo okoline pokrajine Donja Saska, u kojoj živi porodica fon der Lajen potvrdilo je sumnju na napad vuka koji se dogodio u četvrtak u gradu Burgdorfu, sjeveroistočno od Hanovera, glavnog grada pokrajine.

Mrtva životinja je pronađena na pašnjaku u četvrti Beinhorn, a uzorak ugriza upućuje na napad vuka, rekao je u subotu portparol ministarstva.

Prema portparolu ministarstva, nadležna poljoprivredna komora u pokrajini zabilježila je sumnju na ugriz, a u idućim danima biće obavljena DNK analiza kako bi se utvrdilo je li ponija napao već poznati vuk.

Najnoviji podaci ministarstva pokazuju da u pokrajini Donja Saska živi 39 čopora vukova i četiri vuka samotnjaka. Riječ je o otprilike 350 vukova. Nedavno su vijesti o tome kako su građani možda vidjeli vukove bile i na naslovnicama lokalnih medija u Hannoveru.

poni, Ursula fon der Lajen

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services