Nećete vjerovati šta su ovaj muškarac i djevojka uradili

Uhapšeni dva puta u istom danu

Prilikom pregleda kod njih su pronađene i oduzete dvije ručne bombe i dva paketića spida. Oni se dovode u vezu sa prijavljenim krivičnim djelima izazivanja opće opasnosti na štetu F.E. iz Trnova izvršena u ranijem periodu.


Uhapšeni dva puta u istom danu
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Dvije osobe koje su četvrtak rano ujutro uhapšene zbog krijumčarenja ljudi, a nešto kasnije puštene, ponovo su lišene slobode istog dana u večernjim satima zbog drugog djela.

Naime, u četvrtak naveče u 23.15 sati u mjesti Ostojići, opština Trnovo, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali dvije osobe u parkiranom automobilu “Citren C5”.

Utvrđeno je da se radi o E.M., rođen 1995. godine u Srebrenici, nastanjen u Sarajevu i I.H, rođena 1981. godine u Bihaću, gdje je i nastanjena, sa boravkom u Sarajevu.

Prilikom pregleda kod njih su pronađene i oduzete dvije ručne bombe i dva paketića spida. Oni se dovode u vezu sa prijavljenim krivičnim djelima izazivanja opće opasnosti na štetu F.E. iz Trnova izvršena u ranijem periodu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se navedene osobe liše slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela izazivanje opšte opasnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a nakon kriminalističke obrade Kantonalnom tužilaštvu KS.

Tog dana već bili uhapšeni

Zanimljivo je da su oni ranije tog dana već bili uhapšeni po drugom osnovu, kako se navodi i u ranijem policijskom saopštenju tog dana.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode E.M., M.K. i I.H. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi – navodi se u ranije saopštenju.

Oni su prilikom kontrole od strane policijskih službenika na području opštine Ilidža zatečeni da u dva motorna vozila “Citroen C5” prevoze 12 migranata, za koje je provjerama utvrđeno da je njih sedam evidentirano kod nadležne Službe za poslove sa strancima, dok pet nije prijavljeno nadležnoj službi, niti posjeduje lične dokumente.

O tome je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji je naložio da se osobe lišene slobode i pet migranata koji nisu prijavljeni nadležnoj službi predaju na dalji rad policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), piše Klix.

Imajući u vidu da je iz jednog od navedenih vozila odbačena puška NN marke i kalibra, kao i da se u vozilima nalazila određena količina municije i materije koja asocira na opojnu drogu, o navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen pretres navedenih vozila kojom prilikom je pronađeno 12 komada metaka nepoznatog kalibra i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge spid, ekstazi i marihuanu.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services