Skip to main content

Ubio 7 djevojčica i jednog dječaka

Ubio 7 djevojčica i jednog dječaka: Kosta (14) imao razrađen plan masakra, sa razlogom izabrao današnji dan

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić kaže da se počinilac zločina u osnovnoj školi na Vračaru u Beogradu Kosta Kecmanović sam predao policiji.


Ubio 7 djevojčica i jednog dječaka: Kosta (14) imao razrađen plan masakra, sa razlogom izabrao današnji dan
FOTO: PINK/SCREENSHOT

Nijemi smo pred ovom tragedijom. Nas kao pripadnike MUP obavezuje o realnom i činjeničnom stanju. Dana 3.5 u 8.42. pozvala nas je osoba koje se predstavilo kao Kecmanović Kosta i rekao da je pucao u više osoba u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Ovom prilikom je smrtno stradalo osam učenika, sedam djevojčica i jedan dječak. Pripadnici MUP su po dolasku u školu uhapsili ubicu –  rekao je Veselin Milić.

Kosta Kostadinović  je mjesec dana planirao masakr. Imao je spisak djece koju je planirao da likvidira.

– On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica istorije bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. Sa vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi napolje i puca u ostale. Sam je priznao da je planirao ovo, a imamo i spisak djece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza i odredio je prioritetne mete. Planirao je tačno kako će koje dijete da likvidira – rekao je Milić.

– Ovakvo krivično djelo ne možemo da kvalifikujemo. Radi se o djetetu koji je uzoran đak i drug i radi se o osobi koje nema uočene mentalne probleme – dodao je Milić.

Podsjetimo u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru jutros oko 8 časova došlo je do pucnjave, a ubijeno je osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja. Šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti