Skip to main content

Turkilmaz udario po Džaki i Šaćiriju

Turkilmaz udario po Džaki i Šaćiriju „Nije u redu da u trenucima slavlja i euforije slaviš tvoje albanske ili kosovarske korijene“

Fudbalska reprezentacija Švajcarske snažno je zagazila u novi kvalifikacioni ciklus, i to u Srbiji, gdje je autoritativno porazila Bjelorusiju 5:0.


Turkilmaz udario po Džaki i Šaćiriju „Nije u redu da u trenucima slavlja i euforije slaviš tvoje albanske ili kosovarske korijene“
FOTO: LAURENT GILLIERON/EPA

Švajcarci su potvrdili visok kvalitet, istakao se trostruki strijelac Renato Štefen, ali je jak utisak ostavio i kapiten Granit Džaka sa efektnim golom i asistencijom i time je utabao put ka ubjedljivoj pobjedi gostiju.

O nastupu reprezentacije u Novom Sadu u 1. kolu kvalifikacija za EP 2024, pisao je nekadašnji reprezentativac Kubilaj Turkilmaz, danas kolumnista tiražnog Blika, za koji je iznio svoja zapažanja o svemu što je video na terenu “Karađorđa” od selekcije svoje zemlje.

Zanimljiv je bio osvrt na nešto što se nije desilo u Novom Sadu, ali jeste ranije u režiji problematičnih Džake i Đerdana Šaćirija. Turkilmaz, koji je porijeklom iz Turske, ali je rođen u Švajcarskoj, u autorskom tekstu je kritikovao ranije ispade ove dvojice i njihovo promovisanje Albanije i tzv. Kosova. Smatra da je to nedopustivo kada igraš za zemlju čiji dres nosiš.

– Nije u redu da u trenucima slavlja i euforije slaviš tvoje albanske ili kosovarske korijene. Tako je bilo 2018. na Svjetskom prvenstvu, bilo je toga i u Kataru. Kada igrate za nacionalni tim, niti jedan procenat ne možete da budete Kosovar ili Turčin nego sto odsto Švajcarac. Takav sam ja bio. Tako mora da se ponaša svaki igrač – kaže Turkilmaz za Blik.

Dodao je da bi odgovorni u švajcarskom savezu morali da obrate pažnju na ponašanje pojedinaca i da ih sankcionišu ako se to bude ponovilo.

– Nadam se da je direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami ukazao Džaki na to što je uradio. Sada je kasno da se reaguje. ali Džaka bi morao da zna. Ako mu se i najmanji sličan ispad ponovi, kapitenska traka biće mu skinuta – kaže Turkilmaz, koji je za reprezentaciju Švajcarske igrao 64 puta, piše Sportklub.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti