• Naslovna
  • Vijesti
  • Politika
  • „Trebalo je obaviti konsultacije sa Beogradom“ Crnadak o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama

„Trebalo je obaviti konsultacije sa Beogradom“

„Trebalo je obaviti konsultacije sa Beogradom“ Crnadak o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama

Vrlo čudna Dodikova odluka s obzirom na činjenicu da je Željka Cvijanović prije neki dan došla iz Vašingtona, da često tamo putuje i da se redovno sastaje sa američkim diplomatama.


„Trebalo je obaviti konsultacije sa Beogradom“ Crnadak o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Poručio je ovo potpredsjednik PDP i narodni poslanik Igor Crnadak komentarišući izjavu predsjednika Srpske i SNSD, Milorada Dodika da je na jučerašnjem sastanku predstavnika koalicije koja vrši vlast u Republici odlučeno da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH.

Crnadak kaže da je Republika Srpska uvijek bila otvorena i spremna za razgovore sa svima, zato je ovo veoma dramatičan spoljnopolitički zaokret njenog rukovodstva. – Za ovako radikalne poteze trebalo je obaviti konsultacije sa Beogradom, posebno uzimajući u obzir da je bukvalno juče predsjednik Srbije razgovarao sa glavnim čovjekom Stejt Dipartmenta za Balkan, Gabrijelom Eskobarom, te da Beograd i Vašington zajednički rade na brojnim velikim američkim investicijama u Srbiji – naveo je CrnadakKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services