Skip to main content

Traže hapšenje i deportaciju

Traže hapšenje i deportaciju: Podigla se velika bura oko Ronalda zbog sramnog poteza

Portugalski napadač Kristijano Ronaldo suočio se sa žestokim osudama javnosti u Saudijskoj Arabiji, zbog svog ponašanja tokom utakmice svog Al Nasra sa Al Hilalom.


Traže hapšenje i deportaciju: Podigla se velika bura oko Ronalda zbog sramnog poteza
FOTO: VAR TÁTICO/TWITTER/SCREENSHOT

Tokom pomenute utakmice navijači protivničkog kluba su, sa ciljem da isprovociraju Ronalda, skandirali ime Lionela Mesija, a očigledno da su im provokacije urodile plodom pošto su izazvale neprimjerenu reakciju portugalske zvijezde, navodi Sportal.

Ronaldo je na povike tribina odgovorio hvatajući se za međunožje, a ovakav njegov potez naišao je na žestoke osude javnosti u Saudijskoj Arabiji. Stvari su otišle dotle da je izvjesni advokat, Nouf Bin Ahmed, pozvao Ministartsvo unutrašnjih poslova da interveniše i čak zatražio deportaciju fudbalske zvijezde.

– Ovo se smatra zločinom. Nečasne radnje učinjene u javnosti spadaju u krivično djelo koje podrazumijeva hapšenje i deportaciju ako ih počini stranac – rekao je advokat, prenose svjetski mediji.

Prethodnih dana je arapski svijet na društvenim mrežama osuđivao Ronaldovo ponašanje, a najviše im je zasmetalo to što je taj gest napravio tokom velikog muslimanskog praznika – Ramazana.

Disciplinska komisija tamošnje lige, sa druge strane, smatra da nema elemenata da sankcioniše Kristijana, budući da snimak njegovog neprimjerenog poteza nije zabilježila kamera zvaničnog “brodastera”, već se snimak pojavio samo na društvenim mrežama.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti