Poruka koja zabrinjava

Tramp: Njemačka će prestati da postoji kao država

Njemačka bi uskoro mogla prestati da postoji kao država zbog eskalacije energetske krize, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp.


Tramp: Njemačka će prestati da postoji kao država
Foto: Profimedia

On navodi da je svojevremeno upozorio Angelu Merkel da bi zavisnost Berlina od ruske energije mogla dovesti do „predaje“.

Tokom skupa Republikanske stranke u Ohaju, Tramp je kritikovao energetsku politiku Džozefa Bajdena.

„Iako su za vrijeme mog mandata SAD postale nezavisne u pogledu energije i na putu da postanu ‘potpuno dominantne’ u energetici, ispred Saudijske Arabije i Rusije, Bajden je doveo Ameriku u poziciju da ‘moli za energente'“, rekao je Tramp.

Tramp je na skupu govorio i o „žalosnom stanju“ u Nemačkoj.

Prema njegovim riječima, upozorio je tadašnju kancelarku Angelu Merkel da će gasovod Sjeverni tok 2, koji je trebalo Njemačku da snabdjeva ruskim gasom, učiniti Njemačku još zavisniju od uvoza ruskih energenata.

Tramp je rekao da je poslao „bijelu zastavu predaje“ Angeli Merkel kada je odbila da odustane od tog projekta.

“Ako 72 odsto energije dobijate iz Rusije, evo bijele zastave, jer ćete se vrlo brzo predati”, prepričao je Tramp vlastito upozorenje Merkelovoj.

Bivši američki predsjednik istakao je da se „Njemačka sada vraća staromodnim stvarima, uključujući ugalj“, uprkos prethodnim obećanjima da će realizovati zelenu agendu.

“Ali nemaju izbora, neće imati državu, neće im ostati zemlja”, upozorio je Tramp prije nego što se ponovo vratio na temu unutrašnje politike, prenosi RT.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services