Skip to main content

„Tijana Bošković veliki motiv za napredak“

„Tijana Bošković veliki motiv za napredak“ Bilećanka nastavila stopama sugrađanke

Bilećanka Jovana Biberdžić, koja je prošle godine proglašena za najbolju odbojkašicu Republike Srpske te zauzela drugo mjesto u ukupnom plasmanu najboljih sportista, kaže da je ovi uspjesi dodatno motivišu da ulaže još veći trud i što bolje predstavi sebe, porodicu, ali i rodnu Bileću.


„Tijana Bošković veliki motiv za napredak“ Bilećanka nastavila stopama sugrađanke
FOTO: FIVB

Bileća, iako mala sredina, poznata je po dobrim sportistima – prije svega po Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici svijeta. Svaki njen uspjeh je motivacija svima nama da napredujemo i da pokušamo ostvariti dio onoga što ona iza sebe ima – rekla je Biberdžićeva, koja je i reprezentativka BiH.

Ona ističe da joj je uzor u odbojci sestra Anđela, zbog koje je i krenula da se bavi ovim sportom.

– Odbojkom se bavim od sedme godine, a karijeru sam počela u Odbojkaškom klubu `Hercegovac` u Bileći, gdje je sa starijom sestrom Anđelom prošla sve mlađe selekcije kluba- priča Biberdžićeva.

Ona smatra da Hercegovac ima jednu od najboljih škola odbojke u Republici Srpskoj i da je za ovaj klub veže veliki broj prelijepih uspomena.– Od pionirskih, kadetskih, pa do juniorskih završnica gdje smo ostvarile ogromne uspjehe. Jedna od mojih omiljenih medalja jeste titula kadetskog prvaka BiH koju sam osvojila zajedno sa sestrom Anđelom – kaže Biberdžićeva i ističe da će klub iz koga je potekla uvijek imati posebno mjesto u njenom srcu.

Biberdžićeva trenutno nastupa za Odbojkaški klub “imal Jedinstvo iz Brčkog, jedan od najboljih ženskih klubova u BiH koji je 15 godina na tronu odbojkaškog sporta u zemlji i trenutno igra na poziciji primača.

“- Bimal Jedinstvo` je višestruki šampion BiH. Svake godine ekipe dolaze pune optimizma ka osvajanju titule, ali zaista je teško braniti tolike godine naslov šampiona. Svaka utakmica mora biti na nivou, jer ekipe daju sve od sebe da pobijede – kaže Biberdžićeva.

Ona dodaje da je klub u prošloj godini ostvario ciljeve osvojiviši kup Republike Srpske, kup BiH, kao i titulu prvaka BiH.

– Pokazale smo da smo talentovana ekipa koja može da bude prijetnja svima – rekla je Biberdžićeva i dodala da su se ove godine plasirale u finale za titulu prvaka BiH, gdje će nastupiti protiv ženskog odbojkaškog kluba iz Gacka.

Biberdžićeva kaže da nije lako biti profesionalni sportista, da je potrebno mnogo odricanja i istrajnosti u ciljevima.

– Kad se ima dobra volja i istrajnost u svemu može se postati uspješan sportista. Ono što je bitno za svakog sportistu jeste vjera u sebe, trud ali i odricanje. Ja sam se do sada odrekla mnogih stvari ali svakako da se polako moji snovi počinju ostvarivati – zaključila je Biberdžićeva.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti