„Obezbijediti sigurnost građanima“

TI BiH osuđuje napad na aktiviste za ljudska prava

Transparensi Internešnl u BiH osuđuje napad na aktiviste koji se sinoć dogodio ispred njihove kancelarije u Banjaluci, za vrijeme održavanja internog sastanka aktivista.


TI BiH osuđuje napad na aktiviste za ljudska prava
Foto: Srpska info

TI BiH smatra da je ovaj napad direktna posljedica poruka poslanih sa najvišeg nivoa vlasti koje idu u smjeru etiketiranja i zastrašivanja aktivista koji se bore za ljudska prava.

– Ovakve poruke su dale podsticaj za nasilje od strane organizovane grupe huligana koje je dovelo do povreda i ugrožavanja života pojedinaca- saopšteno je iz ove organizacije.

TI BiH poziva da se ovi, a i svi drugi napadi koji su se dogodili u prethodnom periodu, što prije istraže i oštro sankcionišu, te obezbijedi zaštita građanima.

– Takođe, pozivamo vlasti u Republici Srpskoj da prestanu sa targetiranjem i huškanjem javnosti na aktiviste, novinare i civilno društvo kako bi se spriječili novi napadi i dalja eskalacija nasilja – navode iz TI BiH.

Sinoć su u Banjaluci huligani napali novinarke Vanju Stokić i Melani Isović, te fotoreportera Ajdina Kambera.

Napadi su se dogodili nakon što je policija zabranila okupljanje u organizaciji “Bh. povorke ponosa”, sa obrazloženjem da može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services