• Naslovna
  • Vijesti
  • Društvo
  • Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici Rogatica isporučeno specijalno vozilo – dizalica

Poboljšanje uslova rada vatrogascima

Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici Rogatica isporučeno specijalno vozilo – dizalica

Opremljenost Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Rogatica od danas je podignuta na znatno viši nivo. Preduzeće “PK” iz Rijeke isporučilo je rogatičkim vatrogascima najsavremenije specijalno vozilo koje će biti korišteno u gašenju požara i spašavanju na visini.


Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici Rogatica isporučeno specijalno vozilo – dizalica
Foto: rogatica.ba

“Za našu teritorijalnu vatrogasno-spasilačku jedinicu, ali i za cijelu lokalnu zajednicu, ovakvo vozilo je od neprocjenjivog značaja. Naravno, podrška Evropske unije ključna je u ovoj nabavci, odnosno tokom cijele realizacije projekta prekogranične saradnje sa Nacionalnim parkom “Tara” – izjavio je Zoran Bojović, starješina TVSJ “Rogatica”.

Predstavnici preduzeća “PK” naglasili su da je riječ o navalnom vozilu sa najsavremenijim tehnološkim dostignućima.

“Vrijednost ovog vozila je 120.000 evra. Radna visina korpe je 20 metara. Sva prateća oprema prilagođena je vatrogascima kako bi što efikasnije i brže mogli da obavljaju svoj posao“– rekli su iz “PK”.

Isporukom ovog vozila završena je realizacija projekta prekogranične saradnje „Unapređenje upravljanja sistemom zaštite od požara u prekograničnom području BiH i Srbije“ sa Nacionalnim parkom “Tara”, u vrijednosti od 430.000 evra. Osim vozila koje je isporučeno danas, kroz ovaj projekat nabavljena je vrijedna oprema za rogatičke vatrogasce i održane su značajne edukacije osoblja.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services