„Mjere koje je sprovodila BiH su DOBAR ODGOVOR na prvi talas krize“

Tegeltija sa predstavnicima MMF i Svjetske banke

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i izvršni direktori koji zastupaju BiH u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) i Svjetskoj banci Pol Hilbers i Koen Davids zajednički su danas konstatovali da su mjere koje su do sada sprovodile vlasti u BiH bile dobar odgovor na prvi talas krize.


Tegeltija sa predstavnicima MMF i Svjetske banke
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Zajednički je konstatovano da inflatorni pritisak i energetska kriza koji su zahvatili gotovo sve evropske zemlje, pa tako i BiH, zahtijevaju hitnu reakciju i efikasne politike koje će biti podrška građanima u očuvanju dostignutog nivoa životnog standarda, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je danas u Sarajevu zahvalio sagovornicima na podršci koju MMF i Svjetska banka pružaju BiH, a naročito za podršku u vrijeme pandemije virusa korona.

Hilbers i Davids su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom projekata i politika koji su sprovođeni uz podršku MMF i Svjetske banke, najavljujući podršku vlastima u BiH u realizaciji potrebnih strukturalnih reformi i u narednom periodu.

Tokom sastanka je bilo riječi i o sprovođenju reformskih mjera u skladu sa ustavnim nadležnostima svih nivoa vlasti u BiH radi osnaživanja privrednih aktivnosti, te o daljoj izgradnji infrastrukture i privlačenju investicija.

Tegeltija je sa sagovornicima razgovarao o trenutnim i budućim aktivnostima ovih međunarodnih finansijskih organizacija u BiH.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services