Beograd

Sukobili se učesnici Parade ponosa i litija, do sada privedena 31 osoba

Učesnici Parade ponosa i Litija sukobili su u Resavaskoj ulici u Beogradu.


Sukobili se učesnici Parade ponosa i litija, do sada privedena 31 osoba
FOTO: STEVICA RAJČETIĆ/RINGIER

Do incidenta je došlo kada su učesnici Prajda počeli da provociraju protivnike ove manifestacije, javlja reporter Blica sa lica mjesta. Veći sukob spriječila je policija koja je na vrijeme reagovala.

Pripadnici MUP Srbije do sada su priveli 31 osobu zbog narušavanja javnog reda i mira u Beogradu. Ministarstvo je poručilo u saopštenju da će odlučno sprovoditi zakon i neće dozvoliti nasilje na ulicama glavnog grada, narušavanje javnog reda i mira i ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana. Učesnici “Prajd” šetnje, koja je danas najavljena od Ustavnog suda do Stadiona “Tašmajdan”, u okviru “Evroprajda” okupljaju se ispred zgrade suda i tvrde da im je MUP dozvolio skraćenu šetnju.

Skup obezbjeđuju pripadnici policije.

U međuvremenu, počelo je i okupljanje protivnika šetnje koji se kreću prema Hramu Svetog Save.

Jedan od organizatora “Evroprajda 2022” Goran Miletić kazao je da je MUP zabranio planiranu šetnju od skupštine Srbije do Kalemegdana, ali da je u međuvremenu odobrena šetnja od Ustavnog suda do Tašmajdana, prenosi Blic.

Dok se učesnici ovogodišnjeg Prajda okupljaju ispred Ustavnog suda, malo dalje kod crkve Svetog Marka okupili su se litijaši. Njih su pripadnici policije opkolili i čuvaju kako ne bi došlo do incidenata.

Protivnici Parade ponosa, nekoliko stotina mahom mladih ljudi oko tridesetak godina okupili su se oko Hrama Svetog Sava i upravo krenuli u šetnju ka Pravnom fakultetu.

Policija je kolonu dočekala kordonom na polovini Beogradske ulice, zbog čega učesnici protesta mijenjaju rutu kako bi zaobišli policiju.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services