Srušio se u prenosu uživo

Stražar koji je bdio nad kraljičinim kovčegom izgubio svijest

U Vestminsterskoj palati je jedan od stražara izgubio svijest dok je bdio nad kraljičinim kovčegom.


Stražar koji je bdio nad kraljičinim kovčegom izgubio svijest
epa10180945 A handout picture provided by the British Ministry of Defence (MoD) shows Household Division march out of Wellington Barracks, under the watch of the gate guard, to a final dress rehearsal as a part of ‘Operation London Bridge’ following the death of Queen Elizabeth II, in London, Britain, 13 September 2022. The late monarch’s coffin will be transferred from Edinburgh in Scotland to London where it will be lying in state at Westminster Hall. Britain’s Queen Elizabeth II died at her Scottish estate on 08 September 2022. The 96-year-old Queen was the longest-reigning monarch in British history. EPA-EFE/Corporal Paul Watson/BRITISH MINISTRY OF DEFENCE/HANDOUT MANDATORY CREDIT: MOD/CROWN COPYRIGHT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Dok su stotine hiljada ožalošćenih stajalo je u redu da oda poslednju poštu kraljici nakon njene smrti u Balmoralu stražar se onesvjestio na podijumu u Vestminsterskoj palati. Jedna korisnica Tvitera objasnila je zašto se takve situacije dešavaju, prenosi Mondo.

– Kada radite ceremonije u ovakvim jedinicama, morate dugo da stojite mirno, bez kretanja. Obučeni ste da ne pomerate ni mišić, da ne mrdnete ni milimetar, i naravno, iz raznih razloga, vojnici i dalje padaju u nesvjest. Ali mi smo to nazvali ‘ispadanje’. To nije samo da fiksirate koljena! To je najčešći razlog za ispadanje, ali i druge stvari: dehidracija, toplotni udar, ponekad iscrpljenost”, stoji u tvitu.

– Ne osuđujte ovog vojnika! Svaki vojnik koji je stigao u 3. američki pješadijski puk takođe poznat kao “Stara garda” prošao je tronedeljni kurs obuke pod nazivom ROP ili “konopac – piše dalje u tvitovima.

– Morali ste da naučite kako da besprijekorno pripremite svoje uniforme, bukvalno smo presovali svoje uniforme na stvarnoj mašini za presovanje. Naučili ste osnovne jedinice. Ali najgori dio, daleko, bilo je testiranje na kraju svake tri nedelje stajanje mirno duže vreme – napisala je Šarlot Klajmer.

– Ali to nije sve! Nosite neudobnu, uštirkanu uniformu koja svrbi. U sali za obuku ljeti je toplo, a zimi hladno. Ako se onesvjestiš, ne uspijevaš. Ako previše drhtiš, nećeš uspjeti. Ali cipele koje morate da nosite. O bože, cipele…Svakom vojniku se izdaju dva para onoga što se zove “čelik“. Ovi uređaji za mučenje imaju čelične ploče na đonu pete, đonu prstiju i napred. One su glomazne i teške. Zašto čelične ploče? Jer oni škljocaju kada marširate u ceremonijama. Dok se maršira, disciplina i kohezija pokreta bi trebalo da zvuče kao škljocanje jedne velike čelične ploče – napomenula je ona, prenosi Blic.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services