Košarka

Srbija danas protiv Holandije počinje pohod na tron

Muška “A” reprezentacija Srbije je juče ujutru doputovala u Prag gdje će danas započeti svoje učešće na Evropskom prvenstvu. Prvu utakmicu u okviru grupe D, “Orlovi” će igrati danas od 21 čas u “02 areni” protiv Holandije.


Srbija danas protiv Holandije počinje pohod na tron
Foto: KSS

U susret prvom duelu na kontinentalnom šampionatu, reprezentacija Srbije je trenirala u Pragu, nakon čega je održana konferencija za medije na kojoj su govorili selektor Svetislav Pešić i kapiten, Vladimir Lučić.

Kapiten reprezentacije Srbije je pred početak takmičenja i duel sa Holandijom izjavio:

“Konačno smo ovdje, počinjemo Evropsko prvenstvo protiv Holandije, koja će biti jako motivisana da igra protiv nas. Oni imaju svoje ambicije i snove. Naš cilj je da u turnir uđemo jako odmah i pobjedom otvorimo takmičenje. Ako se ne uđe sa pravim pristupom, ovakve utakimce mogu da budu opasne. Pogotovo kada je u pitanju grupna faza. Biće Holanđani jako motivisani i spremni da se nadmeću sa nama, pokazaćemo poštovanje prema njima, ali mi gledamo nas i želimo pobjedu na startu“.

Selektor Pešić je potom izjavio:

“Spremili smo se za utakmicu protiv Holandije, radili na taktičkim stvarima. Kao što je rekao Lučić, moramo da poštujemo svakog protivnika, od Holandije očekujemo rivala koji je spreman da se bori. Od svojih igrača očekujem da pokažu minimum motivacije onoj koju će imati naš rival. Idemo od utakmice do utakmice, u procesu smo gdje moramo da radimo mnogo i koristimo utakmicu protiv Holandije ne samo da vidimo gdje smo, već da dalje napredujemo i podižemo formu. Bićemo spremni da damo ono najbolje. Holandija je veoma dobar tim u tranziciji, igraju jako u pojedinačnoj odbrani, imaju dobre promjene sistema odbrani. Zato poštujemo našeg rivala, kao što ćemo i svakog narednog protivnika“.

Osvrnuo se Pešić i na sve reprezentativce koji na ovom prvenstvu neće činiti tim Srbije.

“Meni je stvarno žao, jer kada sam preuzimao reprezentaciju imao sam želju da ponovo sarađujem sa Nemanjom Bjelicom, kao i sa Bogdanom Bogdanovićem. Posebno bih istakao, pošto imam iskustva u radu sa reprezentacijama Njemačke i Jugoslavije, igrači kojima smo se zahvalili su igrači koji su ostali do poslednjeg treninga. Već sam im rekao, ali moram i ovako da kažem – imam maksimalni respekt prema njima jer su pokazali da žele da budu dio reprezentacije na svaki način i na sve njih računamo. Nikola Milutinov je sada super, mnogo bolje. Prof. dr Radovanović je donio odluku da zbog virusa ostane u Beogradu, možda će već u petak doći u Prag. Vidjećemo još. Bilo je dosta povreda i svega ostalog, sezona koju su naši igrači i svi ostali igrači drugih reprezentacija imali dovele su do toga da su mnogi odustali. Za sve igrače koji su bili reprezentativci u svojim zemljama i igrali prvenstva do kraja, ogromni su napori i sve stvari koje se dešavaju u smislu zdravlja i povreda nisu iznenađenje“.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services