„Tri Bosanca, tri Hercegovca i trojicu ne znam kako da nazovem“

Sramna izjava Nurkića o Srbima poslije fijaska na Evrobasketu

Reprezentacija BiH nije se proslavila na Evrobasketu, ogorčenje je pokazao Jusuf Nurkić.


Sramna izjava Nurkića o Srbima poslije fijaska na Evrobasketu
FOTO: SASCHA STEINBACH /EPA

Litvanija je pobjedila BiH sa 87:70 u posljednjem meču, odlučujućem, za posljednje mjesto koje vodi u osminu finala.

Nurkić je za bosanske medije nakon utakmice rekao da je ponosan na ekipu i da bi sve više od ovog rezultata bilo čudo s obzirom na katastrofalan tretman reprezentacije u BiH.  Usput, izgleda i da su mu FIBA i Srbi za mnogo toga krivi!?

– Kod nas je uvikek dobro ili zlo, nema između, ponosan sam na momke, trenere, stručni štab. Kakve su turbulencije, ovo je impozantno, ponosan sam na njih, čestitam svima koji su učestvovali, dali smo maksimum i Bosna i Hercegovina može biti ponosna – rekao je Nurkić, a prenosi SportSport.ba.

Onda je osuo paljbu po KSBiH.

– Šta imamo? Imamo li ljude koji vode to? Dobijamo trenera 10 dana prije prvenstva. Puno toga je pre sporta, sport je najlakši, ko god izađe daje maksimum i više od maksimuma. Momci su napravili strašne stvari u ovih mjesec dana.

Slijede izbori na koje se osvrnuo

– Idemo dalje, radićemo svoje, nadam se da ćete i vi napraviti svoje glasovima, da imamo zemlju koja voli BiH, da se narod osjeća Bosancima i Hercegovcima bez obzira na vjeru jer to nikad nije bilo bitno. I nadam se da ćemo napraviti promjene. Znate kako funkcioniše kod nas. Imamo tri Bosanca, imamo tri Hercegovca i trojicu ne znam kako da ih nazovem. Dajte meni predsjednika Saveza, i direktora, i Upravni odbor i BiH više nikada neće imati problema ni s pripremama, ni s hotelima, ni s hranom. Ako možete to, ja sam spreman preuzeti sve funkcije, ako je do mene. Pokušao sam, više sam izgubio nego što sam dobio… Bolje ne počinjati, super je sve završeno.

– Šta sve vrijedi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu, ako jednom ne riješimo prioritete? Ljudi, moramo shvatiti da je reprezentacija iznad svega, sportistima se moraju osigurati najbolji uslovi. Drugačije nećemo napredovati. Možemo napraviti eventualno čudo, jer je ovo bilo čudo, a ovih 12 momaka su dali svoj maksimum. Stvarno ne mogu nikome ništa zamjeriti, piše Sportal.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services