Izjava ruskog ministra

Šojgu o mobilizaciji: Pozvaćemo 300.000 rezervista

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da se djelimična mobilizacija, koju je najavio ruski predsednik Vladimir Putin, odnosi na osobe koje imaju vojno iskustvo, ne regrute, i najavio da će biti pozvano 300.000 rezervista.


Šojgu o mobilizaciji: Pozvaćemo 300.000 rezervista
Foto: Profimedia

Šojgu je, obraćajući se javnosti posle Putina, rekao da će oni koji će biti pozvani proći vojnu obuku, prije nego što budu raspoređeni, prenosi agencija RIA Novosti.

Po riječima ruskog ministra, regruti se ne mogu slati u specijalnu vojnu operaciju, a kako je naveo, Rusija ima ogromne mobilizacione resurse, 25 miliona ljudi.

On je naveo da će biti pozvani oni koji su služili vojni rok i imaju neku vojno-ekonomsku specijalnost i borbeno iskustvo.

Biće iskorišćeno samo oko jedan odsto tih resursa, biće pozvano 300.000 rezervista, izjavio je Šojgu, preneo je Tanjug.

On je saopštio i da se Rusija u Ukrajini bori sa Zapadom.

“Mi smo zaista u ratu sa kolektivnim Zapadom plus NATO. Kada govorimo o tome, ne mislimo samo na naoružanje koje se isporučuje Ukrajini u ogromnim količinama, već, naravno, i na sisteme. To su sistemi komunikacije, sistemi za obradu informacija“, rekao je Šojgu.

Ruski ministar je poručio je da skora sva satelitska mreža NATO radi protiv Rusije u Ukrajini i da Ukrajina sve češće koristi zapadno oružje za napad na civile.

Šojgu je rekao da Zapad isporučuje Ukrajini oružje u ogromnim količinama.

On tvrdi da je Ukrajina već izgubila pola vojske, a da gubici Rusije tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini iznose 5.937 ljudi.

Ruski ministar je još naveo da se glavni zadatak specijalne vojne operacije realizuje.

Uradićemo sve da se on bude postignut”, saopštio je Šojgu.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services