Jasna poruka

Šešelj: Odazvaću se pozivu haških istražitelja i opet ih rasturiti

Lider Srpske radikalne strane Vojislav Šešelj izjavio je Srni da će se sa zadovoljstvom odazvati pozivu za saslušanje haških istražitelja zbog navodnog kršenja Pravilnika Haškog tribunala o zaštiti identiteta svjedoka i povjerljive dokumentacije.


Šešelj: Odazvaću se pozivu haških istražitelja i opet ih rasturiti
FOTO: PRINTSCREEN/TV PINK

Govoreći o saslušanju, koje je zakazano za utorak, 27. septembar u beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine, Šešelj je rekao da ih je “već jednom rasturio i da će to uraditi opet”.

Šešelj je rekao da je objavio sve dokumente iz svog procesa, dodajući da je riječ o oko 50 knjiga, dokumenata, u kojima su izjave svih svjedoka.

“Mnogo su lažnih svedoka imali i ja sam za istoriju ostavio da se žigoše Haški tribunal kao nelegalni sud, koji je Savet bezbednosti uspostavio bez oslonca na Povelju UN. Taj sud se, pre svega, obračunavao sa istaknutim srpskim političarima, vojnim komandantima, policijskim oficirima, a intenzivno se služio lažnim svedocima i falsifikovanim dokazima”, ocijenio je Šešelj.

On je ukazao da sve to može da se vidi iz kompletnog procesa, dodajući da je odlučio da sve to objavi, pošto to niko drugi nije učinio, i da objelodani ono što je bilo zavedeno u spis i što mu je bilo dostavljeno od Tužilaštva.

“Odlučio sam da to objavim. To ne može da večito bude zabranjeno za javnost. Moj proces je pravosnažno okončan prema njihovim propisima i ne može niko insistirati da se to drži u tajnosti. Ako im je neko ugrožen, neka ga vode bilo gde u svetu i neka ga sklanjaju i sakrivaju”, rekao je Šešelj.

Šešelj tvrdi da on i njegova odbrana nikada nikoga nisu ugrožavali niti su kome prijetili, kao i da nijedan svjedok nije povrijeđen.

“Kod Ramuša Haradinaja im je ubijeno oko 20 svedoka, naprimer. Kod Srba to nije slučaj. Ako oni misle da ti lažni svedoci večito mogu da ostanu tajna za širu javnost, u mom slučaju su se grdno prevarili”, poručio je Šešelj.

On je podsjetio da su haški istražitelji njegovo saslušanje već bili zakazali za 30. jun, navodeći da su to odgodili uz obrazloženje da su neki od njih oboljeli od kovida 19, nakon čega su predložili da saslušanje zakažu za kraj avgusta ili početak septembra.

“Ja sam im na to odgovorio da u obzir dolazi samo druga polovina septembra, kada prođu vrućine, jer me mrzi da idem tamo po vrućini”, rekao je Šešelj.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services