Ah, taj ponedjeljak

Savjeti za savršen početak radne nedjelje

Vikend je za vama. Trebalo bi se pripremiti za početak još jedne radne nedjelje. Ako želite da sve prođe savršeno – potreban vam je savršen plan.


Savjeti za savršen početak radne nedjelje
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći da početak radne nedjelje i taj ne tako omiljeni ponedjeljak prođu što bolje, piše portal Edukacija.rs.

Provjeravanje kalendara

Svaki radni dan bi mogao da vam počne ovom aktivošću, ali je posebno važno da kalendar svojih radnih obaveza provjerite ponedjeljkom ujutru, na samom početku još jedne radne nedjelje.

Na ovaj način moći ćete da se na najbolji mogući način isplanirate i budete sigurni da za sve imate dovoljno vremena, kako biste sebe zaštitili od potencijalnog stresa zbog raznih vremenskih rokova za obaljvanje poslova.

Lista obaveza

Provjeravanje i ažuriranje liste obaveza je još jedna od aktivnosti koju bi trebalo da uvrstite u svoje jutarnje navike, pogotovo ponedjeljkom. Dok ste još svježi i odmorni od vikenda, dopišite sve što bi trebalo da uradite u toku ove ili narednih nedjelja i podsjetite se šta vam to predstoji od obaveza u narednim danima.

Plan za radnu nedjelju

Na osnovu rasporeda obaveza koje su već pred vama i onima koje bi tek trebalo da se nađu u vašem rasporedu napravite plan za rad ove nedelje. Potrudite se da se plan bazira na prioritetima – da li po vremenskom roku koji imate za obavljanje određenih poslova, njihovoj kompleksnosti ili bistnosti. Na ovaj način ćete biti sigurni da će sve biti završeno kad i kako treba.

Kada završite sa pravljenjem plana – nemojte od njega odstupati, kako sebi ne biste napravili još više posla nego što zapravo imate. Tako ćete moći da iskoristite svoje vrijeme na najbolji mogući način, a potencijalno ćete izbjeći i prekovremeni rad.

Ustanite ranije

Koliko god da smatrate ponedjeljak stresnim danom – ipak bi najbolje bilo da ga “produžite” tako što ćete tog dana ustati nešto ranije nego inače. Uostalom, imali ste cijele vikend da se odmarate, a sada je počela radna nedjelja, čija uspješnost u velikoj mjeri zavisi upravo od ponedjeljka i načina na koji ćete ovaj dan iskoristiti.

Ukoliko ustanete samo pola sata ranije imaćete dovoljno vremena da pripremite sve što je potrebno kako biste tog prvog dana u nedjelji zablistali i bili što spremniji za radni tempo od kog ste odmarali prethodna dva dana.

Najteži poslovi od ranog jutra

Jedan od provjerenih recepata za uspjeh je i obavljanje najtežih poslova prvo. Iako se ovo nikome ne dopada – ali osjećaj koji poslije imate vrijedan je zalaganja da odmah na početku dana uradite ono što vam je najteže ili vam jednostavno samo najteže pada.

Sredite poslovni prostor

Prije nego što išta započnete najbolje bi bilo da sredite svoj poslovni prostor. Tih 10ak minuta sređivanja radnog stola i okruženja biće dovoljno da dan započnete sa još više elana – jer će sve oko vas biti “pod konac” – i vi ste spremni za nove radne pobjede.

Pozitivan stav

Naravno, nešto što je nezaobilazno ukoliko sebi želite uspjeh i napredovanje, a prije svega dobar rad jeste – pozitivan stav o svemu što radite. Dobro raspoloženje ponedjeljkom ujutru (i svakim drugim danom) može vam obezbjediti meditacija ili slušanje muzike koju volite i koja će vas napuniti pozitivnom energijom.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services