• Naslovna
  • Vijesti
  • Sport
  • Rekordni budžet: „Uhvatili smo se u koštac s zlom i već dvije godine nemamo nijednu prijavu za namještanje“

Rekordni budžet

Rekordni budžet: „Uhvatili smo se u koštac s zlom i već dvije godine nemamo nijednu prijavu za namještanje“

Genseralni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović sumirao je četvorogodišnji ciklus iz sportskog i poslovnog aspekta.


Rekordni budžet: „Uhvatili smo se u koštac s zlom i već dvije godine nemamo nijednu prijavu za namještanje“
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Govoreći na Izbornoj Skupštini FSS, gdje će za novog predsjednika biti izabran Dragan Džajić, Šurbatović je istakao da su rezultati bili za ponos, piše Sportal.

– Četiri godine su obilovale velikim sportskim rezultatima, A tim je ostvario dva plasmana na Mundijal, ali i kroz dva ciklusa Lige nacija smo ostvarili plasman prvo u B, pa u A. Mlada je igrala na EURO, omladinci su bili među osam u Evropi, a i kadeti su nastavili kontinuitet. Futsal je kontinuirano na velikim takmičenjima, a žene su došle do velike pobjede nad Nemačkom – rekao je Šurbatović.

Kako je naglasio, posebno ga raduje što je klupski fudbal trenutno na 11. mjestu u Evropi, ali i što je podignuta regularnost u Superligi.

– Borba protiv namještanja utakmica i ilegalnog klađenja, odnosno 93 prijave smo 2016. godine, uhvatili smo se u koštac s zlom i već dvije godine nemamo nijednu prijavu. U tome je pomogao i VAR. Puna regularnost dovela je nove sponzore, preko 60 miliona evra za samo godinu i po dana – dodao je Šurbatović.

Otkrio je da je budžet FSS nikad veći u istoriji, prije svega zbog plasmana u Katar, ali i sponzorskih ugovora, i da iznosi 38 miliona evra.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services