• Naslovna
  • Vijesti
  • Društvo
  • Referendumi o ulasku LNR, DNR i Hersonske oblasti u sastav Rusije od 23. do 27. septembra

Žele u sastav Rusije

Referendumi o ulasku LNR, DNR i Hersonske oblasti u sastav Rusije od 23. do 27. septembra

Referendumi o ulasku Luganske Narodne Republike, Donjecke Narodne Republike Hersonske oblasti u sastav Rusije biće održani od 23-27. septembra.


Referendumi o ulasku LNR, DNR i Hersonske oblasti u sastav Rusije od 23. do 27. septembra
Foto: Pixabay

„Referendum o ulasku Luganske Narodne Republike u sastav Ruske Federacije kao konstitutivnog entiteta Ruske Federacije biće održan od 23. do 27. septembra”, saopštio je predsednik Narodnog vijeća LNR Denis Mirošničenko, javlja Sputnjik.

Referendumsko pitanje će glasiti: Da li ste za ulazak LNR u sastav Ruske Federacije, kao pravnog subjekta Ruske Federacije?

U isto vrijeme biće održani i referendumi u Donjeckoj Narodnoj Republici i Hersonskoj oblasti.

Poslanici Narodnog vijeća DNR usvojili su zakon o referendumu.

Ranije je parlament Luganske Narodne Republike usvojio zakon o održavanju referenduma u republici. Već ga je potpisao lider LNR Leonid Pasečnik.

Juče su Javne komore Luganske i Donjecke Narodne Republike izašle sa inicijativom da se pod hitno sprovedu referendumi o ulasku u sastav Ruske Federacije.

Kako pokazuju istraživanja agencije za ispitivanje javnog mnjenja INSOMAR, ogromna većina stanovnika DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti željela bi da njihove teritorije po završetku specijalne operacije uđu u sastav Rusije. Na glasanje namjerava da izađe 83 odsto u LNR, 80 odsto u DNR, 72 odsto u Zaporoškoj oblasti i 65 odsto u Hersonskoj oblasti.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services