Poštovanje rokova

Produžen rok: Uputnica za specijalistički pregled u Srpskoj važi šest mjeseci

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nedavno je produžio je rok važenja specijalističke uputnice na 180 dana od dana kreiranja uputnice.


Produžen rok: Uputnica za specijalistički pregled u Srpskoj važi šest mjeseci
Foto: MONDO/ STEFAN STOJANOVIĆ

“Napominjemo da je rok od 180 dana maksimalni rok važenja uputnice za specijalistički pregled i to ne znači da pacijent na pregled treba da čeka i do pola godine, već naprotiv, ovim se nastojao obezbijediti optimalan period za obavljanje potrebnih specijalističkih pregleda, te se ne bi smjelo dešavati da se na preglede čeka duže”, pojašnjeno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Navode da je FZO RS ukazao zdravstvenim ustanovama da je važno da se poštuju navedeni rokovi, kako bi se obezbijedilo pružanje specijalističkih usluga u što kraćem vremenu, odnosno kako bi pacijenti na njih što kraće čekali.

Iz Fonda ističu da se produženjem roka važenja uputnica za specijalističke preglede smanjuje i pritisak na doktore porodične medicine, jer se više ne bi trebalo dešavati da istekne rok važenja uputnice pa se pacijenti moraju vraćati porodičnom ljekaru po novu uputnicu, a to je ujedno olakšica i za same pacijente.

Kako su rekli za Mondo, rok važenja uputnice za bolničko liječenje ostao je isti, odnosno 30 dana.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services