Skip to main content

Republika Srpska

Pritisak urodio plodom, sjednica o Trgovskoj gori 10. aprila

Predsjedništvo BiH je konačno pokrenulo pitanje graničnog spora sa Hrvatskom na rijeci Uni, i to nakon što smo tražili da to uđe u program rada Narodne skupštine Republike Srpske, a većina predvođena SNSD-om je to odbila.


Pritisak urodio plodom, sjednica o Trgovskoj gori 10. aprila
Foto: BN

Poručio je ovo danas poslanik PDP u NSRS Milanko Mihajilica koji kaže da je prihvaćena i njegova inicijativa za tematsku sjednicu Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine na temu “Trgovska gora” gdje Hrvatska planira da pravi odlagalište nuklearnog i radioaktivnog otpada.

On dodaje da će tematska sjednica biti održana 10. aprila.

“A ministar Staša Кošarac je, nakon čitavog jednog mandata bar počeo svakodnevno da govori o ovom pitanju, što pokazuje da uporna i konkretna opoziciona borba ipak daje rezultate“– rekao je Mihajilica.

On kaže da su ovo teme koje je vlast godinama izbjegavala, ali da ne mogu izbjeći stalni pritisak.

“Кao što su oni svakodnevno izbjegavali, tako sam ja i kolege iz PDP-a svakodnevo upozoravali na pogubne namjere Hrvatske i nedjelovanje naših institucija. Кonačno se naziru rezultati našeg pritiska, samo se nadam da neće sve ostati na pukim riječima, nego da ćemo vidjeti konkretna djela. U svakom slučaju, šta god institucije radile ili ne, mi nećemo odustati. Moja je obaveza i cilj je da dam sve od sebe da sačuvamo stanovništvo i život u slivu rijeke Une“ – poručio je Mihajilica.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare