Beograd-Priština

Priština opet protura neistine o silovanjima Albanki, Beograd odgovara

Prištinski lideri nemaju nikakvu crvenu liniju u iznošenju gnusnih neistina o Srbiji i srpskom narodu, ocenio je juče predstavnik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, povodom ponovljenih optužbi „lažne predsednice“ Vljose Osmani.


Priština opet protura neistine o silovanjima Albanki, Beograd odgovara
Foto Dragan Milovanović

Ona je u petak, na panelu u Potsdamu kod Berlina, još jednom optužila Srbiju za genocid, iznevši tvrdnju da je tokom rata „silovano oko 25.000 žena i ubijeno 13.000 civila od strane genocidnog režima Slobodana Miloševića“.

Sve to u cilju ostvarivanja svojih nerealnih želja i ciljeva, i sve misleći da svoju zamišljenu državu mogu da sagrade na lažima i falsifikatima činjenica, poručio je zamenik predsednika Poslaničke grupe „Ivica Dačić – SPS“.

“Valjda vjeruju da će njihovi zapadni mentori uvijek podržati njihove izmišljotine, te ih počastiti podrškom. Dakle, sa tim ciljem ponovo se oglašava Vljosa lažnim optuživanjem Srba za silovanje Albanki, naravno bez dokaza i uz teatralne nastupe po zapadnim zemljama“ – naveo je Milićević.

Zna Vljosa Osmani, kako je istakao, da to nije istina:

“Sramno i nečovečno od jedne žene, sramno od jedne političarke koja ima želju da bude nekakav lider. Ili je ponovo ova gnusna optužba samo zataškavanje njihovih zlodjela, po sistemu napad je najbolja odbrana, naročito u trenutku kad opada podrška tzv. samoproglašenoj državi Kosovo.“

Naglasio je da će istina pre ili kasnije izaći na videlo.

“A istina je nešto sasvim drugo. Stotinu godina maltretiranja i progona Srba, ubistava, kidnapovanja, trgovanja organima Srba i srpske djece, progon 250.000 Srba sa svojih vjekovnih ognjišta. Ko je danas ugrožen na Kosovu i Metohiji osim Srba, ko koga napada, ko kome otima imovinu, ko na Kosovu i Metohiji ne može mirno da spava, ko strepi za svoj život? I dosta je više laži, kleveta, izmišljanja događaja, od Račka do danas, ili od Prve prizrenske lige do danas“ – naveo je šef poslaničke grupe SPS.

Poručio je i da je jedini cilj prištinskih vlasti od početka da potpuno očiste KiM od Srba:

“Nije li upravo to genocid. Vaša marioneta u Skupštini Srbije, Šaip Kamberi, brani tzv. nezavisno Kosovo iako je kao poslanik položio zakletvu da će braniti teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije.“

DOKAZI GOVORE SUPROTNO
Na sramne tvrdnje Osmanijeve reagovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković:

“Prema izvještaju generalnog sekretara UN od 1. oktobra 2020. tokom perioda koji je Osmanijeva pominjala u Potsdamu, komisija kosovske vlade koja je bila zadužena za verifikaciju i provjeru statusa žrtava seksualnog nasilja primila je 63 prijave. Od osnivanja komisije u februaru 2018. ukupno je primljeno 1.303 prijave. Do tog datuma, 846 osoba (819 žena i 27 muškaraca) su dobile status žrtava seksualnog nasilja, dok su 262 prijave odbačene“ – naveo je Petković na „Tviteru“.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services