Međunarodni dan bez automobila

Preventivne aktivnosti u saobraćaju u Palama

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u sklopu aktivnosti koje sprovode tokom kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazovom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, danas su u Palama obilježili 22. septembar – Međunarodni dan bez automobila.


Preventivne aktivnosti u saobraćaju u Palama
Foto: MUP RS

U obilježavanju Svjetskog dana bez automobila učestvovala su djeca školskog i predškolskog uzrasta koja su kroz razne aktivnosti – recitovanje, crtanje saobraćajnih znakova kredama na putu dali svoj doprinos današnjem danu.

Cilj ove preventivne aktivnosti je prvenstveno zaštita učesnika u saobraćaju, posebno djece, kao i podizanje svijesti i odgovornosti vozača, kao i korištenje alternativnih vrsta prevoza bar jedan da u godini.

U organizaciji manifestacije učestvovali su Javna ustanova Osnovna škola „Pale“ i „Srbija“ u Palama, Dječiji centar “Bubamara“, kao i OŠ „Mokro“ iz Mokrog i PO „Podgrab“. Policijski službenici na kraju aktivnosti obradovali su mališne skromnim poklonima.

Saobraćaj je tokom aktivnosti bio obustavljen u vremenu od 11,55 do 12,55 časova i preusmjeravan alternativnim putnim pravcem.



Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services