Skip to main content

Najuspješnija saradnja sa Svjetskom bankom

Premijer Višković sa predstavnicima IFC o ekonomskim planovima

Premijer Republike Srpske, Radovan Višković, upoznao je danas predstavnike Međunarodne finansijske korporacije sa prioritetima u radu Vlade RS, od kojih su najvažniji: dalji ekonomski i privredni razvoj, digitalizacija, reforma javnih preduzeća, unapređenje zdravstvenog sistema, te pronatalitetna politika.


Premijer Višković sa predstavnicima IFC o ekonomskim planovima
FOTO: VLADA RS

Ovo je saopšteno poslije sastanka Viškovića sa Arijem Naimom, regionalnim menadžerom Međunarodne finansijske korporacije (IFC), za Srednju i Jugoistočnu Evropu, Grupacija Svjetske banke.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji značajan prostor za saradnju sa Međunarodnom finansijskom korporacijom kroz realizaciju različitih projekata, koji će, prvenstveno, doprinijeti daljem razvoju realnog sektora u Republici Srpskoj i BiH.

Regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije za Srednju i Jugoistočnu Evropu Ari Naim upoznao je premijera Viškovića sa aktivnostima IFC, te istakao da je ova međunarodna finansijska institucija, između ostalog, zainteresovana da pruži podršku reformi javnih preduzeća u Republici Srpskoj, podršku daljem razvoju malih i srednjih preduzeća, te da je spremna da investira u projekte iz oblasti obnovljivih energija, kao i u uspostavljanje ekoloških industrijskih parkova u Republici Srpskoj i BiH.

Premijer Višković istakao je da je za Vladu Republike Srpske najuspješnija saradnja sa Svjetskom bankom, u okviru koje je realizovano mnogo kvalitetnih projekata, navodeći kao primjer projekat podrške zapošljavanju.

Predsjednik Vlade RS ocijenio je da je sastanak bio konstruktivan, kao i da će predstavnici Vlade i Međunarodne finansijske korporacije (IFC), za Srednju i Jugoistočnu Evropu u narednom periodu nastaviti da rade na konkretizaciji saradnje.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti