Srpska glumačka četvorka donosi brodvejski u Srbiju

Predstava koja oslikava mnoge probleme današnjice

Autorski tim koji čine Tamara Krcunović, Milan Marić, Miloš Timotijević i Nikola Ljuca, pripremio je novu predstavu čija tema savršeno odgovara sadašnjem trenutku i realnosti koju živimo. Ova fantastična četvorka donijeće brodvejski hit na prostore Srbije.


Predstava koja oslikava mnoge probleme današnjice
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Dorfmanova “Smrt i devojka” je rijedak primjer psihološkog trilera na sceni. Osveta, seks, manipulacije su teme koje tekst istražuje na intenzivno uzbudljiv način. Lične drame i preispitivanja koje junaci doživljavaju je ono što publiku ostavlja bez daha, dok se tokom 110 minuta trajanja predstave stalno pitamo kome od njih troje da vjerujemo.

Ariel Dorfman rođen u Buenos Ajresu 6. maja 1942. godine. Dorfman je argentinsko-čileansko-američki pisac, dramaturg, esejista, akademik i aktivista za ljudska prava.

Autor je brojnih beletrističkih djela, drama, opera, mjuzikala, pjesama, publicistike i eseja na španskom i engleskom jeziku.

Pored Brodveja, gdje su uloge tumačili Glen Klouz, Ričard Drajfus i Džin Hekman, rađena je i filmska adaptacija komada Smrt i djevojka u režiji Romana Polanskog sa Sigorni Viver, Benom Kingslijem i Stjuartom Vilsonom.

Ko je fantastična četvorka

Tamara Krcunović, diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu i Konzervatorijumu u Parizu, aktivna kao filmska i pozorišna glumica. Glumila je u više srpskih i francuskih filmova i serija. Najznačajnije uloge je ostvarila u filmovima Vlažnost, Teret, kao i serijama Urgentni centar, Senke nad Balkanom, Sumnjiva lica, Vojna akademija, Ubice mog oca, Južni Vetar.

Dobitnica je više priznanja za glumačko stvaralaštvo. Autor je brojnih beletrističkih djela, drama, opera, mjuzikala, pesama, publicistike i eseja na španskom i engleskom jeziku.

Milan Marić je pozorišni, televizijski i filmski glumac. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ostvario je niz zapaženih uloga u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212 kao i Bitef teatru.

Pored pozorišta, značajne uloge imao je u filmovima Dovlatov i Toma, ali i serijama Vojna akademija, Jutro će promijeniti sve, Besa, Žmurke, dok trenutno tumači glavnu ulogu u seriji Državni službenik.

Miloš Timotijević je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Tokom svoje višegodišnje karijere ostvario je velik broj, kako pozorišnih, tako i filmskih uloga među kojima su značajne one u serijama Vojna akademija, Besa, Senke nad Balkanom, Južni vetar, Sumnjiva lica, Istine i laži, kao i filmovima Vlažnost, Psi umiru sami i Ekipa. Dobitnik je nagrade za najboljeg glumca na FEST festivalu, piše Blic.

Nikola Ljuca je završio filmsku režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti. Njegovi filmovi “Četvrtak”, “Narednik” i “Scene sa ženama” prikazivani su na brojnim međunarodnim i domaćim festivalima na kojima su osvajali i nagrade. Reditelj je druge sezone serije ˝Besa˝. Njegov prvi dugometražni igrani film “Vlažnost” je imao svjetsku premijeru na Berlinskom filmskom festivalu u programu Forum 2016. godine, nakon čega je osvojio većinu nacionalnih filmskih nagrada i učestvovao na još preko 20 međunarodnih festivala.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services