Zbog mogućnosti ometanja istrage

Predložen pritvor za policajca koji se dovodi u vezu sa ubistvom Bašića

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za pripadnika Policijske uprave Prijedor Dejana Јurišića /39/ koji se dovodi u vezu sa ubistvom načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića.


Predložen pritvor za policajca koji se dovodi u vezu sa ubistvom Bašića
Foto: RTRS

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Јurišić je uhapšen u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na području Prijedora, a na teret mu se stavljaju krivična djela iznude i zloupotrebe službenog položaja.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni tokom 2021. godine, kao ovlašteno lice MUP-a Republike Srpske imao informaciju da se sprema teško ubistvo načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića, kao i o osobama koje spremaju ubistvo, a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima.

Dvojica uhapšenih sa Јurišićem u istoj akciji dali su detaljne iskaze, ali za njih nije zatražena mjera pritvora.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services