• Naslovna
  • Vijesti
  • Ekonomija
  • Položaj radnika u djelatnosti saobraćaja nepovoljan: Čubrilović i Mišićeva o sistemu uređenja plata

Čubrilović i Mišićeva o sistemu uređenja plata

Položaj radnika u djelatnosti saobraćaja nepovoljan: Čubrilović i Mišićeva o sistemu uređenja plata

Položaj radnika u djelatnosti saobraćaja nepovoljan, a sistem plata neophodno je urediti kroz usvajanje kolektivnog ugovora.


Položaj radnika u djelatnosti saobraćaja nepovoljan: Čubrilović i Mišićeva o sistemu uređenja plata
FOTO: VLADA RS

Takođe, treba nastaviti aktivnosti na smanjenju sive zone u oblasti prijave radnika i isplate plata, kroz sprovođenje cjelokupnog novčanog iznosa koji radnik dobija od privrednog subjekta.

Ovo je zaključeno na današnjem sastanku ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, sa delegacijom Saveza sindikata RS, na čelu sa predsjednicom Rankom Mišić, na kojem je razgovarano o sistemu uređenja plata u Srpskoj kroz usvajanje opšteg kolektivnog ugovora.

U skladu sa tim, predložene su mjere i analizirani pregovori o iznosu najniže plate i stanje u djelatnosti saobraćaja u privatnom sektoru.

Ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je podršku aktivnostima Saveza sindikata Republike Srpske i prijedlogu mjera za sistem uređenja plata, navodeći da je neophodno onemogućiti zloupotrebu sistema isplate dijela plata u kovertama, te pronaći rješenje u interesu radnika.

Naglasio je da će podržati sve kvalitetne reformske procese i aktivnosti koje provodi Savez sindikata Srpske, koje su usmjerene na poboljšanje položaja radnika u Republici Srpskoj.

Predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić istakla je da je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske važan partner i da je za unapređenje položaja radnika neophodan kvalitetan dijalog sa svim relevantnim institucijama i podrška Vlade Srpske.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services