Skip to main content

Bosna i Hercegovina

Pokret Slobodna Srpska oštro poručio Mehmedoviću: Nisu Srbi bili “Ustaško cvijeće“, niti pisali Islamsku deklaraciju, već oslobađali od nacizma!

Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Šemsudin Mehmetović, u objavi na Fejsbuku uporedio je Srbiju sa nacističkom Njemačkom.


Pokret Slobodna Srpska oštro poručio Mehmedoviću: Nisu Srbi bili “Ustaško cvijeće“, niti pisali Islamsku deklaraciju, već oslobađali od nacizma!
Pokret Slobodna Srpska, Foto: Privatna arhiva

Na ovo je reagovao predsjednik Pokreta Slobodna Srpska Velisav Vuković koji je odgovorio Mehmetoviću: “Srbi su rekli NE nacizmu, iako im je nuđeno da izađu na Egejsko more i dobiju luku Solun. Nisu prihvatili, iako je Solun stari srpski grad i povezanost Srba sa ovim gradom je drevna. Uostalom, Solun je značajan za Srbe i zbog Solunskog fronta, upravo onda kada su Srbi omogućili Vama danas slobodu“, kaže Vuković.

Vuković se posebno osvrnuo na Mehmetovićevu opasku da Srbi “uzimaju tuđe“, a šta Mehmetović pominje aludirajući na činjenicu da imovinom Republike Srpske žele upravljati Srbi, dok zvanično Sarajevo negira to pravo.

“Vi gospdine Mehemtoviću, tvrdite da bi Srbi, da su prihvatili Hitlerov plan i uzeli Solun, tamo ne bi bilo više od odsto grčkog stanovništva. Tvrdite, potpuno neosnovano, da smo mi uzimali tuđe i nekoga protjerivali sa teritorija, pa vidite kako griješite-lično vi ste primjer, kao i svi građani Bosne i Hercegovine koji se ne deklarišu kao Srbi“, kaže Vuković.

Lider Pokreta Slobodna Srpska podsjetio je Mehmetovića na istorijsku činjenicu da je Bosna u srednjem vijeku bila sastavni dio srpskih zemalja

“Nismo mi nikome ništa otimali. Otimali su i otimaju nama. Ime, prezime, identitet, istoriju… Otimaju oni koji svoje nemaju, pa im treba naše, jer, kako je svojevremeno rekao veliki srpski naučnik Nikola Tesla za one koji su mu krali patente da mu nije žao zbog toga što kradu njegove, već mu je žao zato što nemaju svoje ideje, isto tako i ja poručujem Vama da mi je žao vas koji nemate svoje pa kradete srpsko. Bosna je u srednjem vijeku bila srpska država, a kao takva je ostala sve do dolaska Osmanlija na ove prostore i početka islamizacije hrišćanskog stanovništva koje je zbog privilegija prodavalo vjeru za večeru“, jasan je Vuković.

Vuković ističe da je Bosna i Hercegovina i  danas sastavni dio srpskog kulturnog i identitetskog bića i da će tako ostati zauvijek i da su upravo Srbi platili najveću cijenu njene slobode

“Bosna pripada onome koji je stradao na turskom ko’cu i austrijskom konopcu, a to je onaj koji se nije prodao ni jednima ni drugima. Onaj koji nije prodao vjeru, niti onaj koji je čistio konjušnice austrijancima, već Srbin-dosledan imenu, slavi i Krstu-vjera, čast, ponos“, kaže Vuković i dodaje:

“Milioni Srba koji su glave ugradili u temelje, između ostalog i vaše današnje slobode, su istina. A istina je takođe da je osnivač vaše SDA imao značajne kontakte sa terorističkom organizacijom “Muslimanska braća“, kao i to da je u njegovoj Islamskoj deklaraciji iznio svu “demokratičnost“ i principe “ljudskih prava“ koji odgovaraju vama-tako naivnim i nevinim koji ne otimate tuđe“, jasan je Vuković.

Vuović je podsjetio i na djelovanje Alije Izetbegovića u Drugom svjetskom ratu

“Vama je bolje da vidite šta ćete sa tim što je Alija Izetbegović bio u Handžar diviziji, koja je za račun okupatora obavljala najgnusnije zločine nad Srbima. Nemojte da zavaravate javnost jer , svako ko se iole razumije, zna da je Izetbegović svijet posmatrao kao dar al harb i dar al islam. Ova dva svijeta su, prema osnivaču Vaše SDA u stanju vječnog neprijateljstva koje se može samo privremeno prekinuti. Dakle vaš Alija je jasno propagirao da nema i ne smije biti trajnog mira i koegzistencije između svijeta islama i nemuslimanskih zemalja. Trajni mir, po njemu, dakle, mogao je nastati jedino onda kada čitav svijet bude podređen šerijatu“, kazao je Vuković.

“Zahvaljujući politici SDA u BiH je došao do izražaja najekstremniji islamski fundamentalizam, ali i da je takvoj politici došao kraj pokazali su rezultati na prethodnim izborima u kojima ste pokazali da se bližite političkom kraju. Ne pokušavajte revidirati istoriju jer je ona neumoljiva i brojke onih koji su stradali zahvaljujući politici koju vi zastupate su ogrmne, a one teritorije koje su srpske i koje su Srbi oslobodili da bi na njima danas živjeli i  zbog toga platili višemilionsku cijenu su takođe istina koja je vječna“, naglašava Vuković.

“Imovina Republike Srpske pripada Srbima, tako će biti-svidjelo se to Vama ili ne“, zaključuje Vuković.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti