Pokrenuta istraga UEFA

Pokrenuta istraga UEFA: Porto bi mogao biti u ozbiljnom problemu

Veliki broj navijača Intera ostao je ispred stadiona „Dragao“, iako su imali ulaznice za taj meč.


Pokrenuta istraga UEFA: Porto bi mogao biti u ozbiljnom problemu
FOTO: ESTELA SILVA/EPA

Italijanski novinar Tankredi Palmeri podijelio je na svom Tviteru snimak na kojem se vidi veliki broj navijača Intera koji se tiskaju na malom prostoru dok čekaju da dobiju dozvolu da krenu ka stadionu. Međutim, to se nije desilo zbog čega je dan kasnije UEFA uzela da preispita slučaj.

Najvažnije je da niko u ovoj gužvi nije povrijeđen, niti je bilo potrebe da se bilo kome ukazuje pomoć, ali su iz Intera svakako vrlo bijesni zbog činjenice da su njihovi ultrasi doživjeli ovakav tretman.

Iz milanskog kluba su nakon meča i prolaska dalje poručili da su uspjeh posvetili svim navijačima koji su doputovali u Porto, a nisu ušli na stadion, a u međuvremenu UEFA se oglasila i najavila istragu.

– UEFA je obaviještena da je veliki kontingent gostujućih navijača nabavio karte za domaćim sektorima stadiona – rekao je je portparol Evropske fudbalske federacije.

– Propisi UEFA predviđaju da pet odsto kapaciteta stadiona mora biti obezbeđeno gostujućem timu u odvojenom prostoru za njihove navijače. Odgovornost za bezbedno regulisnaje pitanja bezbijednosti gledalaca i odgovarajuću politiku prodaje karata određuju organizator utakmice i nadležni organi – rečeno je još iz UEFA.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services