U susret gradskoj slavi

Počeo festival piva u Palama

Festival zanatskog piva i rokenrola, kao i koncertom grupe „Partibrejkers“ na Palama, večeras je počelo obilježavanje manifestacije „Dani u Istočnom Sarajevu“, u čast Dana grada i krsne slave – Svetog Petra Sarajevskog.


Počeo festival piva u Palama
Foto: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo što slavske svečanosti počinju upravo sa Pala, kao centralne, najmnogoljudnije opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo.

Prema njegovim riječima, slavske svečanosti počele su rokenrolom, a biće završene narodom muzikom, uz koncert Rade Manojlović i Milana Topalovića
Topalka.

On je dodao da je koncert organizovan uz pomoć opštine Pale i Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo. Organizator večerašnjeg festivala je Udruženje građana za promociju rokenrola i zanatskog pivarstva „Birokrata“ Pale, a njihov predsjednik Igor Marković rekao je novinarima da nastupa 10 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske, a prisutni su mogli da isprobaju 30 vrsta piva. Marković kaže da su se oni predstavili sa šest vrsta piva, raznih stilova – od pšeničnog do američkog crvenog piva, te da je cilj Festivala promocija rokenrola kao muzičkog pravca, ali i kraft pivarstva. Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim građanima Istočnog Sarajeva slavu, te izrazio zadovoljstvo što su sugrađani mogli da uživaju u koncertu „Partibrejkersa“.

Izlagač Bojan Pab iz Hrvatske, koji predstavlja „Bejkers“ kraft pivaru, rekao je da su se predstavili sa dva stila piva.

“Kada je riječ o kolegama koje predstavljaju svoje pivo, razlike su suptilne i sve zavisi od recepture, vode, tehnike i opreme koje pivar posjeduje“ – rekao je Pab.

Član Zanatske pivare „Raft“ iz Foče Slobodan Janković izrazio je zadovoljstvo što je Festival organizovan i što ima priliku da promoviše zanatsko pivarstvo.

Ovo je sjajna prilika da se družimo i upoznamo širu javnost sa različitim stilovima zanatskog piva. Posjetioci su kod nas mogli da oprobaju pivo sa aromom hmelja, tamno sa izraženim aromama karamele i čokolade istakao je Janković.

Manifestacija „Dani u Istočnom Sarajevu“ trajaće do 18. septembra u Istočnom Novom Sarajevu, Palama, Sokocu i na Jahorini.

Za sutra u 18.00 časova planirana je izložba ratnih fotografija „Između sjećanja, stradanja i slobode“, autora Rajka Paštara, u holu zgrade Gradske uprave.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services