Finalne pripreme za izbore

Počela distribucija izbornog materijala

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH počela je rano jutros distribuciju osjetljivog izbornog materijala, u koji spadaju i glasački listići, prema opštinskim/gradskim izbornim komisijama u BiH.


Počela distribucija izbornog materijala
Dado Ruvic (Reuters)

Prvog dana sedam kamiona, pod policijskom pratnjom i nadzorom službenika Sekretarijata CIK-a, dostaviće materijal u 31 opštinu/grad u BiH koji će uz zapisnik o primopredaji biti predat nadležnim opštinskim/gradskim izbornim komisijama, saopšteno je iz CIK-a.

Planirano je da distribucija osjetljivog izbornog materijala prema izbornim komisijama u lokalnim zajednicama traje pet dana, odnosno zadnja isporuka je planirana za četvrtak, 29. septembar.

Opštinske/gradske izborne komisije predaju izborni materijal biračkim odborima dan prije, a najkasnije 12 časova prije otvaranja biračkih mjesta.

U skladu sa Pravilanikom o sprovođelju izbora birački materijal se u noći prije otvaranja biračkog mjesta čuva u zaključanim prostorijama na lokaciji biračkog mjesta, koji policija obezbjeđuje.

Predsjednik i članovi biračkog odbora odgovorni su za bezbjednost izbornog materijala na biračkom mjestu od trenutka prijema materijala, pa do završetka svih svojih dužnosti nakon zatvaranja biračkog mjesta, okončanja procesa brojanja i dostave glasačkog materijala opštinskoj/gradskoj izbornoj komisiji.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services