„Odluka o djelimičnoj donijeta zbog NATO“

Peskov poručuje da Moskva još ne razmatra punu mobilizaciju

Odluka o djelimičnoj mobilizacije donijeta je zbog toga što se Rusija u Ukrajini suočava sa vojnim potencijalom NATO i drugih neprijateljskih zemalja, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


Peskov poručuje da Moskva još ne razmatra punu mobilizaciju
epa08416804 (FILE) Kremlin spokesman Dmitry Peskov visits the Dream Island amusement park ahead of its upcoming inauguration in Moscow, Russia, 27 February 2020 (reissued 12 May 2020). According to reports on 12 May, Kremlin spokesman Dmitry Peskov was hospitalised after testing positive for coronavirus COVID-19. EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u svom obraćanju rekao kako su se uslovi promijenili tokom specijalne vojne operacije. Predsjednik Putin je bio taj koji je rekao da smo zapravo suočeni sa vojnim potencijalom NATO i niza drugih zemalja koje su nam trenutno neprijateljske – rekao je Peskov na konferenciji za novinare, a prenio TASS.

On je ponovio izjavu od prošle nedjelje da vlasti još ne razmatraju punu mobilizaciju. Takođe je precizirao da će ruska vlada vrlo brzo objaviti koje kategorije građana će biti izuzete od mobilizacije rezervista sa vojnim iskustvom.

Peskov nije želio da u razgovoru sa novinarima komentariše mogućnost zatvaranja granica kako bi se sprečilo da građani izbjegnu poziv na mobilizaciju, prenio je Rojters.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ranije danas ukaz o djelimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svjetskog rata.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services