Poglavar SPC

Patrijarh Porfirije dao krv i pozvao vjernike da slijede njegov primjer

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije dao je danas krv u okviru akcije koju je Crkva organizovala u više hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, s ciljem obezbjeđivanja zaliha krvi za potrebe zdravstvenih ustanova.


Patrijarh Porfirije dao krv i pozvao vjernike da slijede njegov primjer
Foto: SPC

Akcija je organizovana na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, a patrijarh je istakao da nije prvi put da Crkva podržava ovakve blagoslovene akcije.

„Ovom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pomažemo onima kojima je ona potrebna kako bismo ih podržali u njihovoj borbi za život. Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi, pa samim tim i solidarnosti, a solidarnost prema potrebitima jeste jedan od temeljnih civilizacijskih vrednosti humanog društva“, napisao je patrijarh na „Instagramu“.

Njegova svetost je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama i na taj način pomognu svojim bližnjima.

„Neka Gospod podari isceljenje duše i tela našoj bolesnoj braći i sestrama kojima je krv potrebna, a lekarima i medicinskom osoblju koje ih leči blagodat Duha Svetoga da ih rukovodi u njihovom trudu“, poručio je patrijarh Porfirije.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services